ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΥΨΩΝΑ: Μίλησε με τη σύζυγό του ο Γιώργος

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε στην υπόθεση απόπειρας φόνου αστυνομικών στη Λεμεσό.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία προειδοποιεί το κοινό για τους δύο καταζητούμενους. Εξάλλου, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.  Τέλος, να αναφερθεί ότι η κατάσταση της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού κρίνεται ως σταθερή.

Σε μια άλλη εξέλιξη, αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για τους δράστες της υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον αστυνομικών στη Λεμεσό.

Διαβάστε αυτούσιες τις δηλώσεις:

Η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε χθες και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ για θεραπεία είναι σταθερή, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε και συνεχάρη όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την άμεση κινητοποίηση και ανταπόκρισή τους στο περιστατικό. «Σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό σοβαρού τραυματισμού επί καθήκοντι αστυνομικού, θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την άμεση κινητοποίησή τους.

Ειδικότερα, θα ήθελα να συγχαρώ το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για την πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν και τις υπηρεσίες υγείας που προσέφεραν στον ασθενή, καταφέρνοντας να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση χθες το βράδυ».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «οι επαγγελματίες υγείες των δημόσιων νοσηλευτηρίων, παρά τις επικρίσεις που δέχονται κατά καιρούς, έδειξαν επαγγελματισμό και συνέπεια στην αντιμετώπιση του περιστατικού και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Χωρίς να αναφέρει ιατρικές λεπτομέρειες, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου και οι ιατροί που έφθασαν από το Ισραήλ αξιολόγησαν την ιατρική κατάσταση του ασθενή και έκριναν απαραίτητο να τον μεταφέρουν σε ιατρικό κέντρο του Ισραήλ για περαιτέρω φροντίδα.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο προς την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία όσο και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Ισραήλ για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά και η περίθαλψη του τραυματία στο Ισραήλ.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του τραυματία, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, «η κατάστασή του είναι σταθερή, α π ό  την  Π ρ ε σ β ε ί α    ε π ι κ ο ιν ω ν ή σ α ν  μ ε   τη   σ ύ ζ υ γ ό του, ενώ εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κύπρου στο Ισραήλ τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. Όσον αφορά ιατρική ενημέρωση, αναμένουμε την εξέτασή του από τον επί καθήκοντι ιατρό για να ενημερωθούμε σχετικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here