Λεμεσός: 20.000 στεροειδή χάπια από κατεχόμενα στα χέρια 53χρονης

Στη σύλληψη 53χρονης Βρετανίδας, μόνιμης κάτοικου Κύπρου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκαν 200 κουτιά φαρμακευτικού προϊόντος τουρκικής προέλευσης (στεροειδές αναβολικό), που δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία, μέλη του γραφείου καταπολέμησης εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με λειτουργούς των φαρμακευτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, ερεύνησαν με δικαστικό ένταλμα, την οικία της 53χρονης, σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 200 κουτιά των 100 δισκίων το καθένα, φαρμακευτικού προϊόντος τουρκικής προέλευσης, το οποίο δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ως επίσης και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και αριθμός αποδείξεων αποστολής δεμάτων.

Η 53χρονη συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό και ακολούθως στην ΑΔΕ Λεμεσού, όπου τέθηκε υπό κράτηση.

Τι είναι τα στερεοειδή 

Τα αναβολικά στεροειδή – όπως είναι και ο ορθότερος όρος – είναι συνθετικές παραλλαγές της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, δηλαδή στην ουσία μιμούνται τη δράση της. Η τεστοστερόνη συμμετέχει στην αύξηση του όγκου των μυών και των οστών κατά την εφηβική περίοδο, ενώ συμβάλλει στη διατήρηση των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του φύλου σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα.

Η χρήση των στεροειδών είναι ένας γρήγορος τρόπος για την αύξηση του όγκου του σώματος με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές και, αναλόγως του φύλου του χρήστη τους, προσδίδουν τις αντίστοιχες «ενισχυτικές» ιδιότητες. Η Ιατρική Επιτροπή της ΔΟΕ (Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) έχει, μάλιστα, καθορίσει ορισμένες κατηγορίες ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα διεγερτικά φάρμακα, τα ναρκωτικά, τα διουρητικά, τα τοπικά αναισθητικά, τα κορτικοστεροειδή, οι βήτα-αναστολείς και οι πεπτιδικές ορμόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here