Λεμεσός: Τους έσωσαν από πνιγμό και αυτοί τράπηκαν σε φυγή

Τα χειρότερα αποφεύχθησαν χθες στη Λεμεσό, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ναυαγοσωστών.

Όπως αναφέρει ο επαρχιακός ναυαγοσωστικός όμιλος Λεμεσού σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών σε μία περίπτωση κατά την οποία 49χρονη υπέστη επιλειπτική κρίση ενώ σε άλλη περίπτωση 2 άτομα κινδύνευσαν με πνιγμό.

Ακολουθεί αυτούσια η ενημέρωση του επαρχιακού ναυαγοσωστικού ομίλου Λεμεσού:

«Οπως ενημερωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 13/8/2018 από τα μελη μας,σε δυο περιπτώσεις χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των Ναυαγοσωστων της Λεμεσου!
Η πρώτη,αφορούσε 49χρονη Ρουμάνα που βρισκόταν στην παραλία του Governors Beach και απολάμβανε το μπάνιο της μαζί με την οικογένεια και φιλους τους,50μ περίπου ανατολικά του Ναυαγοσωστικου σημειου ΛΕΜ 1 και μολις 20 μέτρα απο την ακτογραμμή και το οποίο σημείο στελεχώνεται καθολη την διαρκεια της εβδομάδας,από 2 Ναυαγοσωστες απ τις 10:00 μεχρι τις 18:00.

Πιο συγκεκριμένα, η 49χρονη Ρουμάνα,λίγο μετα τις 13:00 καθως βρισκόταν στον νερό ,υπεστη ξαφνικά επιλειπτικη κριση.

Οι Ναυαγοσωστες αντελήφθησαν αμεσα το περιστατικο,οπου με την εγκαιρη επέμβαση τους στην συνέχεια ανέσυραν την γυναίκα από το νερό προς την στεριά οπου της παρασχέθηκαν οι πρωτες βοηθειες,με αποτέλεσμα την επαναφορά της αναπνευστικής λειτουργίας της και διατηρώντας την κατάσταση της σταθερή,μεχρις οτου ασθενοφόρο το οποίο κατέφθασε σε σύντομο χρονικό διάστημα,παραλαβει την 49χρονη μεταφεροντας την στο Γ.Νοσοκομειο για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Η δεύτερη περίπτωση,συνέβη λίγο μετα τις 16:00 πλησιον του Ναυαγοσωστικού σημειου ΛΕΜ 15 (έναντι Γ.Σ.Ο) το οποίο στελεχώνεται καθολη την διάρκεια της εβδομαδας από τις 6:00-20:00 και αφορούσε αλλοδαπό 30 ετών περίπου ο οποίος κινδύνευε από παρολιγον πνιγμο,με δεύτερο αλλοδαπό λουόμενο επισης περίπου 30ετων που βρισκόταν στο νερό λίγα μέτρα παρακάτω, να επιχειρεί να τον διασώσει με τους δυο στην συνέχεια,να αρχισουν να βυθίζονται στο νερό» .

Με την άμεση επέμβαση με διασωστικό σκάφος των Ναυαγοσωστων του σημείου, ο δεύτερος λουόμενος αλλοδαπός που επιχειρούσε να διασώσει τον πρώτο,απομακρυνεται και καταφέρνει να εξέλθει από το νερό και να τραπεί σε φυγή.
Οι Ναυαγοσώστες στην συνέχεια, περισυλλέγουν τον πρώτο μεταφέροντας τον με ασφάλεια στην στεριά ο οποίος επισης τρέπεται σε φυγή χωρίς να δώσει στοιχεία…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here