Λεμεσός: Νέα ανακοίνωση για τους κλειστούς δρόμους λόγω πυρκαγιάς

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, η Αστυνομία Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας σε δύσβατη, ορεινή περιοχή των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού.

Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους που διακινούνται στις περιοχές των δύο κοινοτήτων, ενώ προτρέπεται το ευρύτερο κοινό να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές, ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Ο δρόμος Άλασσας – Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας.

Να θυμίσουμε ότι ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να θέσουν υπό έλεγχο ανεξέλεγκτη  πυρκαγιά που ξέσπασε στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για ασφαλή κατάσβεση της.

Καλείται το κοινό, να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές,  ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από χθες βράδυ, επιχειρεί για κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε χαράδρες σε δυσπρόσιτη περιοχή μεταξύ των χωριών Λόφου και Άγιος Θεράποντας επαρχίας Λεμεσού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου. Οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν  και από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Δεν κινδυνεύουν  επί του παρόντος χωριά. Κάποιες  μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά που υπάρχουν στην περιοχή προστατεύονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πέγεια που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (4/11).