Λεμεσός: Αυτός ήταν ο στόχος των βομβιστών

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη
– Τσεκάρονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για τις κινήσεις του δράστη
– Βόμβα στην είσοδο του σπιτιού, βόμβα και στο αυτοκίνητο

Στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή και ιδιαίτερα στον εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη, αλλά και στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση έκρηξης βόμβας σε αυτοκίνητο, στη Λεμεσό.

Στόχος των δραστών φαίνεται πως ήταν ο 29χρονος γιος της 57χρονης ιδιοκτήτριας του οχήματος, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, καθώς όπως υπέδειξε, απασχόλησε επανειλημμένα την Αστυνομία “σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις”.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης φαίνεται, σύμφωνα με τον κ.Σωτηριάδη, ότι “δράστης είναι πρόσωπο το οποίο επέβαινε σε σκούτερ και το όποιο είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κράνος”.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έριξε τον πρώτο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της οικίας, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψε με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίον τοποθέτησε στο μπροστινό μέρος του οχήματος, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού σημείωσε πως “με τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων από τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, απενεργοποιήθηκε με ασφάλεια (ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη), χωρίς να προκύψουν οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες συνέπειες και παραλήφθηκαν τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις”.

Οι ανακριτές ευελπιστούν να εντοπίσουν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.

Πηγή: newsit.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here