ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπόθεση τοκογλυφίας- Του δάνεισε 1.500 ευρώ και απαίτησε 45 χιλιάδες

Στη σύλληψη 29χρονου προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, στην επαρχία Λεμεσού, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τοκογλυφίας, εκβίασης, απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, 27χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι, το 2016 δανείστηκε από τον 29χρονο ύποπτο το χρηματικό ποσό των 1,500 ευρώ, για την εξόφληση του οποίου, λίγους μήνες αργότερα, ο ύποπτος απαίτησε από τον παραπονούμενο το χρηματικό ποσό των 45 χιλιάδων.

Ο 27χρονος αρχικά έδινε στον ύποπτο 500 ευρώ κάθε μήνα για εξόφληση του δανείου, ενώ όταν πλέον δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, ο ύποπτος φέρεται να τον εκβίαζε με απειλές. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μετά από απαίτηση και άσκηση πιέσεων από τον ύποπτο προς τον παραπονούμενο, η μητέρα του παραπονούμενου, το Σεπτέμβριο του 2018, μεταβίβασε στον ύποπτο την ιδιοκτησία του διαμερίσματος της, στην Λεμεσό, ως εξόφληση για το δάνειο του υιού της.

Μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία, εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 29χρονου υπόπτου, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη λίγο μετά τις 5.00 χθες το απόγευμα από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here