ΛΕΜΕΣΟΣ: Κολύμπι σε βρωμισμένα νερά και αφρούς καταγγέλνουν λουόμενοι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μια εικόνα που δεν τιμά την πόλη μας κάνει το γύρω του διαδικτύου απο το πρωί μετά απο ανάρτηση στο FACEBOOK απο συμπολίτισσα μας η οποία πήγε για μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε ΓΣΟ και Ακτή Ολυμπίων όπου επικρατούσε η κατάσταση που μπορείτε να διακρίνεται και στις φωτογραφίες που το LemesosPRESS.com παρουσιάζει.

Οι εικόνες αυτές δεν τιμούν μια σύγχρονη πόλη και ένα Δήμο που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκός ειδικά σε μια περιοχή όπου σφίζει απο κόσμο και φημίζεται (ακόμη) για τα καθαρά της νερά. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το νερό έχει καλύψει και τα κρεβατάκια που βρίσκονται στην παραλία και όπως αναφέρουν οι παραπονούμενοι στα σχόλια τους περίμεναν να υποχωρήσει, μαζί με τις ακαθαρσίες, για να μπορέσουν να πατήσουν στην άμμο.

Εκείνο που οφείλουν άμεσα να κάνουν όλοι οι αρμόδιοι, (Δήμος, Υγειονομείο, Υπουργείο Υγείας, Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας κ.ο.κ.) είναι να διερευνήσουν απο που πηγάζουν οι συγκεκριμένοι αφροί και να διεξάγουν άμεσα έρευνα για τυχόν διαρροή απο τους αγωγούς ομβρύων υδάτων ή το αποχευτευτικό, ή ακόμη και αν προήλθαν απο κάποιο πλοίο.

Καλό θα ήταν φυσικά να γίνει προηγουμένως και μια δειγματοληπτική ανάλυση για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει μόλυνση στο νερό, αν το επίπεδο των κολοβακτηριδίων είναι υψηλό ή αν υπάρχει αυξημένη παρουσία άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών για την ασφάλεια και την υγεία των κολυμβητών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του LemesosPRESS.com αύριο το θέμα αναμένεται να το θέσουν ενώπιον του Δήμου και ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού Ακτή Ολυμπίων ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί και έλαβε και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: LemesosPRESS.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here