ΛΕΜΕΣΟΣ: Καταλείπει δύο ανήλικα παιδιά ο άτυχος εργάτης που σκοτώθηκε

Σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στη Λεμεσό, έχασε τη ζωή του ο 47χρονος Σύρος, κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, Mohammad Ali, κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης κτιρίου.

Ο άτυχος 47χρονος, ο οποίος ήταν νυμφευμένος με Σύρια με την οποίαν διέμεναν μόνιμα στο νησί με τα δυο ανήλικα παιδιά τους, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε από σκαλωσιά, από ύψος επτά περίπου μέτρων.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν μέλη της Αστυνομίας και ο Επιθεωρητής Εργασίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του αρμόδιου Υπουργείου, Ευάγγελος Σωκράτους, ο οποίος ανέφερε πως οι σκαλωσιές δεν τηρούσαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως είπε, ο 47χρονος είχε αναλάβει μόνος του, ως υπεργολάβος, τη συντήρηση του κτιρίου, ενώ όπως διαπιστώθηκε “ούτε δεμένες σκαλωσιές υπήρχαν, ούτε δάπεδα επαρκούς πλάτους, ούτε κιγκλιδώματα για να προστατεύσουν από τον κίνδυνο πτώσης”.

Ο κ.Σωκράτους κάλεσε το κοινό και ιδιαίτερα τους εργοδότες να λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα που προνοεί η νομοθεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ