ΛΕΜΕΣΟΣ: Επιτέλους θα “δει το φώς του» το Λέιντις Μάιλ

Ένα χρόνιο αίτημα των επιχειρηματιών που διατηρούν εστιατόρια στην περιοχή του Lady’s Mile, άρχισε να ικανοποιείται από την περασμένη Δευτέρα.
Συνεργεία της ΑΗΚ τοποθετούν πασσάλους για την ηλεκτροδότηση της περιοχής, εργασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σ’ ένα μήνα.
Το κόστος, που θα επωμιστούν να καταβάλουν οι εστιάτορες σε βάθος χρόνου, ανέρχεται σε 250 χιλιάδες ευρώ.
Εκ μέρους των επιχειρηματιών, ιδιοκτητών εστιατορίων στην περιοχή, ο κ. Φίλιος Δημητριάδης εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη, υποστηρίζοντας όμως πως μια σειρά αιτημάτων των επηρεαζόμενων επαγγελματιών, παραμένουν σε εκκρεμότητα. Μεταξύ άλλων οι εστιάτορες ζητούν την επίσπευση της υλοποίησης μιας σειράς βασικών έργων υποδομής στην παραλία κι ειδικότερα τη βελτίωση του δρόμου του Ladys Mile, την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, την υδροδότηση της περιοχής, καθώς και την τοποθέτηση τηλεφωνικών γραμμών και υποδομής διαδικτύου. Ζητούν ακόμη την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος και δημόσιων αποχωρητηρίων, την καλύτερη επιτήρηση της παραλίας από ναυαγοσώστες και τον συστηματικό καθαρισμό της.
Σύμφωνα με βουλευτές της Λεμεσού με το συγκεκριμένο  θέμα ασχολήθηκε τρεις φορές η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής και  μετά από 13 χρόνια συζητήσεων, ολοκληρώθηκε πριν μήνες το ρυθμιστικό σχέδιο το οποίο έχει σταλεί προς έγκριση στη διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων. Ωστόσο, διευκρινίζουν απομένει η εξεύρεση του αναγκαίου κονδυλίου για τα έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here