ΛΕΜΕΣΟΣ: Βρώμικα νερά καταλήγουν στη θάλασσα- Τι λέει ο Δήμος Λεμεσου; (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη ανησυχία διακατέχει τους κολυμβητές απο σήμερα το πρωί λόγω βρώμικων νερών που φαίνονται να καταλήγουν στη θάλασσα της ακτής Ολυμπίων από αγωγούς όμβριων υδάτων. Το βίντεο που ακολουθεί αναρτήθηκε στη σελίδα του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων “Ακτή Ολυμπίων” και αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που το κοινοποίησαν αντιδρώντας σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Από που είσαι ποταμάκι?Απ´εκείνο το υπονομάκι!!!!!Δημοτικά Όρια ΛεμεσόςΑκτή ΟλυμπίωνΜη με ρωτάτε σήμερα γιατί έχει αφρούς η θάλασσα!

Posted by Omilos Ximerinon Kolimviton Kai Filon Lemesou Akti Olimpion on Tuesday, 5 September 2017

Τοσο ο Δήμαρχος Λεμεσού όσο και ο προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφεραν πως μετά την καταγγελία, έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε πως το νερό διέφυγε στους αγωγούς από υπερχείλιση πισινών καθώς και ενός σιντριβανιού, που βρίσκονται σε παραλιακό συγκρότημα διαμερισμάτων, λόγω των ισχυρών ανέμων. Την ίδια ώρα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες διαβεβαίωσαν πως έχουν γίνει σχετικές υποδείξεις για αποτροπή επανάληψης του φαινομένου.

“Είναι μια φτηνή δικαιολογία, γιατί το πρωί δεν είχε δυνατό αέρα και είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε καθ`όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού”, δήλωσε από την πλευρά της στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων “Ακτή Ολυμπίων”, Έρμα Στυλιανίδου.

Την ώρα που μέσα από πολλές προσπάθειες και μέτρα φαίνεται να έχει επιλυθεί το πρόβλημα με τα λύματα που έρχονταν από πλευράς της θάλασσας, δεν γίνεται να υπάρχει πηγή ρύπανσης από τη ξηρά, είπε η κ.Στυλιανίδου προσθέτοντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε 3,4 συγκεκριμένους αγωγούς ομβρίων υδάτων.

“Δεν γίνεται όποιος θέλει και ότι ώρα θυμηθεί να ρίχνει στους αγωγούς των ομβρίων υδάτων ό,τι θέλει” ανέφερε και σημείωσε πως ο όμιλος έχει ζητήσει όπως το θέμα διερευνηθεί και πως “είχε υποχρέωση ο Δήμος Λεμεσού, εδώ και ένα μήνα που το λέμε, να γίνει ανάλυση και να μας πει τι είδους υγρά είναι αυτά που ρίχνονται στη θάλασσα μέσω των αγωγών ομβρίων υδάτων”.

Μπορεί να μην είναι μολυσμένο το νερό αλλά δεν μπορεί να κολυμπούμε μέσα στους αφρούς και να καταστρέφουμε το περιβάλλον μας, συμπλήρωσε η Πρόεδρος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων “Ακτή Ολυμπίων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΟΛΥΜΠΙΩΝ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here