Κύπριος θα διανύσει την απόσταση Μύκονος-Λ/σος για καλό σκοπό

Τη μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι σήμερα προσπάθειας να συγκεντρώσει χρήματα για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, θα έχει να αντιμετωπίσει ο Κώστας Συμεωνίδης, ο οποίος από τις 15 μέχρι τις 24 Αυγούστου θα επιχειρήσει να διανύσει την απόσταση Μύκονος – Λεμεσός (850 χιλιόμετρα), κάνοντας όρθια σανιδοκωπηλασία.

 

Ο 41χρονος προπονητής κωπηλασίας είχε ξεκινήσει το φιλανθρωπικό του ταξίδι το 2013, μαζί με τον φίλο του Νίκο Καραλή, διανύοντας απόσταση 80 χιλιομέτρων, Πάφο – Λεμεσό, όπου κατάφεραν να συγκεντρώσουν 13,900 ευρώ για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Το 2014, ο Κώστας Συμεωνίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία μια διαδρομή 400 χιλιομέτρων, από το Καστελόριζο στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας 35 χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, ενώ το ίδιο ποσό συγκεντρώθηκε για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το 2016, όταν κατάφερε να διανύσει απόσταση 700 χιλιομέτρων, από το Βάι της Κρήτης στη Λεμεσό.

Δυο χρόνια μετά, δηλώνει έτοιμος για ένα μεγαλύτερο και δυσκολότερο ταξίδι, το οποίο θα επιχειρήσει να καλύψει στον ίδιο χρόνο που έκανε το 2016, με τα έσοδα από τις χορηγίες και τις εισφορές του κοινού, να δίνονται στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

“Είναι μια μεγάλη πρόκληση και το δυσκολότερο θεωρώ θα είναι τα μελτέμια του Αιγαίου στα πρώτα 300 χιλιόμετρα”, είπε σε διάσκεψη Τύπου ο Κώστας Συμεωνίδης, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβριο άρχισε να προπονείται στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας, στη Λεμεσό, όπου διατηρεί σχολή όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP) και windsurfing.

Ο Κώστας ξεκίνησε να προπονείται για περίπου επτά ώρες, κάνοντας όρθια σανιδοκωπηλασία, ιστιοσανίδα, γυμναστική και ποδήλατο, ενώ συνεχώς αυξάνει τους χρόνους προπόνησής του, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να μπορεί να κωπηλατεί για 11 ώρες καθημερινά και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Κατά τις δέκα μέρες που θα βρίσκεται μεσοπέλαγα, θα τον συνοδεύει σκάφος με δεκαμελές πλήρωμα, στο οποίο θα ανεβαίνει μόνο για να κοιμηθεί, ενώ η καθημερινή πορεία του θα καταγράφεται διαδικτυακά.

Η όλη εκδήλωση, υπό το σύνθημα “Κωπηλατώ για τη ζωή, κωπηλατώ για τα παιδιά”, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και στηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

Το εγχείρημα του Κώστα Συμεωνίδη χαιρέτισαν εκ μέρους του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ο Μιχάλης Καραϊσκάκης και εκ μέρους του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, ο Άργης Μάρκαρης, ενώ την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες για ενίσχυση οργανισμών που στηρίζουν τα παιδιά, εξέφρασε εκ μέρους του ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλός του Δημήτρης Αλετράρης.

Το κοινό μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του Κώστα με εισφορές στο, ΙΒΑΝ CPP Paddling for Life 2018 – Τράπεζα Κύπρου  CY63 0020 0195 0000 3570 2801 4444.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here