Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό στη Λεμεσό 

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

Κορυφώνονται στον Δήμο Λεμεσού οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό. Όλα τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα δοθούν σε κοινωνικά ιδρύματα, όπως δήλωσε η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου.

Πέραν της εμποροπανήγυρης με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη που βρίσκεται στον ανατολικό χώρο στάθμευσης (επίχωση), το σκάφος SALONE  θα βολτάρει ανοικτά της Λεμεσού, προσφέροντας την ευκαιρία στους πολίτες να δουν την πόλη από τη θάλασσα και να θυμηθούν τον παλιό «Πάμπορο».

Στις 8.30 μμ ο πολιτιστικός και χορευτικός όμιλος Λεμεσού Διόνυσος, το μουσικό σχήμα Αντάμα, παραδοσιακοί ποιητάρηδες και μουσικοί και ο ερμηνευτής Μιχάλης Ττερλικκάς παρουσιάζουν την παράσταση «Κύπρος το μεγαλείο σου”.

Από τις 8.00 μμ μέχρι τις 11.00 μμ το House of Science (Σπίτι της Επιστήμης) και ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά βραδιά αστρονομίας στη γραφική αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, παρακολούθηση μέσω τηλεσκοπίων των ουράνιων σωμάτων Σελήνης, Δία και Αφροδίτης, γνωριμία με τους αστερισμούς του νυχτερινού ουρανού και συζήτηση θεμάτων αστρονομίας μέσω ολιγόλεπτων παρουσιάσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, οι εκδηλώσεις έχουν τεράστια επιτυχία αφού η συμμετοχή του κοινού είναι μαζική.  Αναφερόμενη στις αποψινές εκδηλώσεις είπε πως «πρόκειται μια ολοκληρωμένη παράσταση με τον πολιτιστικό όμιλο Λεμεσού ΔΙΟΝΥΣΟ τον αγαπημένο φίλο Μιχάλη Ττερλικκά τους ΑΝΤΑΜΑ γιατί θα πρέπει να τιμούμε και την παράδοση μας κυπριακούς χορούς τσιαττιστά τραγούδια”.

Είπε ακόμη πως “έχουμε κάτι διαφορετικό το οποίο γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού στην παλιά αποβάθρα του παλιού λιμανιο, αστροβραδιά στη Λεμεσό, αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια άνθρωποι ειδικοί θα μας μιλήσουν για όλα αυτά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here