Καλοκαιρινή… ‘κόλαση’ – Στα ύψη συνεχίζουν να βρίσκονται οι θερμοκρασίες…

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα θα
παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς αλλά αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 23 βαθµούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά την Πέµπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, το µεσηµέρι και το απόγευµα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.