Καιρός – Βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα υπήνεµα, το πρωί, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς και αρχικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά και ως επί το πλείστον το µεσηµέρι και το απόγευµα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει µικρή άνοδο. Τη ∆ευτέρα αναµένεται µικρή περαιτέρω άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.