«Η ώρα» της δίκης της Έφης Ηροδότου – Έρχεται σήμερα στην Κύπρο με τους γονείς της

Στην Κύπρο αναμένεται να φθάσει αύριο η Έφη Ηροδότου η οποία καταζητείτο για χρόνια για να δικαστεί σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2007, έπειτα από το οποίο έχασε την ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.

Η μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενη η οποία συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς της, επίσης καταζητούμενοι, αναμένεται να μεταφερθούν αύριο στην Κύπρο από ανακριτές που μετέβησαν στην Ελλάδα για να παραλάβουν τους κατηγορούμενους.

Με την άφιξη της η Έφη Ηροδότου αναμένεται να ταθεί υπό κράτηση και την επόμενη ημέρα να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης της μέχρι την έναρξη της δίκης.

Εναντίον της Έφης Ηροδότου θα απαγγελθούν δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας.

Οι γονείς της, Ηρόδοτος και Ρίτσα Ηροδότου, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία – δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Ηροδότου, το 2009, κρίθηκε ένοχη μόνο στην κατηγορία της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος, για την οποία το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, αποστέρηση του δικαιώματος κατοχής άδειας οδηγού για περίοδο 2 ετών και €120 έξοδα της διαδικασίας.

Για τις κατηγορίες οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πρόκληση του δυστυχήματος αθωώθηκε.

Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο κατά της αθωωτικής απόφασης όπου κατά τη δίκη διαπιστώθηκαν πλαστογραφήσεις και ψευδομαρτυρίες με σκοπό την αθώωση της κατηγορούμενης. Αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο δικηγόροι οποίοι όμως στη συνέχεια αθωώθηκαν καθώς δεν είχαν ανάμιξη και δεν ήταν οι εξ αρχής συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενοι και μια λειτουργός της Νομικής υπηρεσίας η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την ποινική δίωξη της. Επίσης είχαν διωχθεί πειθαρχικά 2 αστυνομικοί και η υπόθεση και πάλι αποσύρθηκε.

Πηγή: reporter.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here