Η πολυπολιτισμικότητα της Λεμεσού, το θέμα φωτογραφικού διαγωνισμού

Με στόχο την προβολή της Λεμεσού ως μίας πολυπολιτισμικής παράκτιας μητρόπολης και την προώθηση του οικουμενικού της πνεύματος, οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός “Πρόσωπα της Λεμεσού: Αποθανατίζοντας την πολυπολιτισμικότητα”.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός οργανώνεται από το Δήμο Λεμεσού και τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού, στο πλαίσιο του έργου ένταξης από τοπικές αρχές ‘’Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος’’ που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες καλούνται, μέσα από τις φωτογραφίες που θα υποβάλουν, να αναδείξουν τη συνεισφορά των μεταναστών και υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά.

Ο φετινός Διαγωνισμός επεκτείνεται χρονικά και θα διαρκέσει από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να καλύψουν φωτογραφικά, μεταξύ άλλων, και μεγάλες καλλιτεχνικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Λεμεσό, όπως η εκδήλωση για την “Ημέρα της Ευρώπης”, το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ και τα Ανθεστήρια του Δήμου Γερμασόγειας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018.

Οι καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού  θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και οι τρεις πρώτες θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here