«Ημέρα της Νίκης – 2018» σειρά εορταστικών εκδηλώσεων!

Στις 5-9 Μαΐου στις μεγαλύτερες πόλεις της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ημέρα της Νίκης στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμо!
Καλούμε όλους τους πολίτες της Κύπρου και τους επισκέπτες της να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, που είναι αφιερωμένες στην Ημέρα της Νίκης, και θα πραγματοποιηθούν από τις 5 – 9 Μαΐου στις μεγάλες πόλεις της Κύπρου -τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Πάφο και τον Πρωταρά.
Οι εκδηλώσεις φέρουν καθαρά λαϊκό χαρακτήρα, αφού σημαντική συμβολή στην προετοιμασία και την οργάνωση τους καταβάλουν Ρώσοι συμπολίτες και ρωσικές οργανώσεις της Κύπρου, μαζί με κυπριακές οργανώσεις και ακτιβιστές. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο κάτω από τη σημαία της μνήμης όσων έχασαν τη ζωή τους στο Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο και την απόδοση απέραντης ευγνωμοσύνης προς τους βετεράνους, για την διατήρηση των αξιών της ειρήνης και της ασφάλειας, για την αποφυγή πολέμων στον πλανήτη μας.
Όπως και πέρυσι, στις εκδηλώσεις θα λάβει μέρος η Ορχήστρα- Μοντέλο των Στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αποτελείται από 60 στρατιωτικούς- μουσικούς και 4 σολίστες, καθως και ο Λαϊκός Καλλιτεχνης της Ρωσίας- Αλεξαντερ Μορόζοβ. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα οργανωθούν πορείες του «Αθάνατου Τάγματος».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στις πορείες του «Αθάνατου Τάγματος» στην Κύπρο θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://kyp.rs.gov.ru/ru/announcements/12913.
Οι εκδηλώσεις στην Κύπρο θα καλύπτονται ευρέως από τα κεντρικά κυπριακά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης (κανάλι 1, κανάλι Ρωσια- 1, NTV, REN-TV, Πέμπτο Κανάλι κλπ.).
Προγραμμα εκδηλώσεων σε κάθε πόλη:
Λευκωσια, 5 Μαΐου – Ρωσικός Ναός Αποστολου Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων:
18:00 – Δέηση για τους πεσόντες στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο και για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην πόλη Κέμεροβο
18:30 – Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας
Πάφος, 6 Μαΐου – πλατεία 28ης Οκτωβρίου, δίπλα στο Δημοτικό Μέγαρο:
16:00 – έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, παζαράκι
17:30 – καλλιτεχνικό προγραμμα ρωσικών σχολείων και καλλιτεχνικών σχημάτων της Πάφου
19:30 – Πορεία του «Αθάνατου Τάγματος»
20:00 – Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας
22:00 – Εορταστικά Πυροτεχνήματα
Πρωτάρα , 8 Μαΐου – ανοικτή εξέδρα στη Λεωφόρο Πρωταράς:
20:00 – Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας
Λάρνακα, 9 Μαΐου:
12:00 – έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων, παζαρακι (Φοινικούδες)
14:00-15:30 – Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας (εξέδρα στις Φοινικούδες)
15:30 – πορεία «Αθάνατου Τάγματος» από την εξέδρα στις Φοινικούδες μέχρι την πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου
16:00 – Δέηση (μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου)
16:15-17.30 – καλλιτεχνικό προγραμμα ρωσικών σχολείων και καλλιτεχνικών σχημάτων της Λάρνακας (μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου)
Στις 20:00 στο κάστρο της Λάρνακας στις Φοινικούδες θα πραγματοποιηθεί εορταστικό καραόκε.
22:00 – Εορταστικά πυροτεχνήματα πάνω από το Κάστρο της Λάρνακας
Λεμεσός, 9 Μαΐου – ανοικτή σκηνή στον Μόλο (απέναντι από το Nero Cafe):
14:00 – καλλιτεχνικό προγραμμα ρωσικών σχολείων και καλλιτεχνικών σχημάτων της Πάφου, θεματική φωτό- ζώνη, πολεμική κουζίνα
16:00 – καλλιτεχνικό προγραμμα ρωσικών σχολείων και καλλιτεχνικών σχημάτων της Λεμεσού
17:00 – Επίδειξη υπηρεσιακών σκύλων
18:00 – πορεία του «Αθάνατου Τάγματος» (Από το Κίτρινο καφέ ως το Nero Cafe στον Μόλο)
18:30 – Ενός Λεπτού Σιγη, Δέηση, Επίσημο μέρος
19:15 – Συναυλία του Λαοφιλούς Καλλιτέχνη της Ρωσίας- Αλεξάντερ Μορόζοβ
20:00 – Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας
22:00 – Εορταστικά πυροτεχνήματα
Επίσης, στις 9 Μαΐου στην Λεμεσο θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
– Παράσταση με την συμμετοχή των ρωσικών σχολείων της Λεμεσού στο θέατρο «Παττίχειον» (έναρξη στις 11:00, πληροφορίες στον διοργανωτή της παράστασης- το σχολείο LITC);
– παρουσίαση του έργου της κατασκευής του δημοτικού πάρκου «Πάρκο της Νίκης» και του μνημείο του Στρατιώτη- Απελευθερωτή (είσοδος μόνο με προσκλήσεις);
Το Ρωσικό Πολιτιστικο Κέντρο στις 7-9 Μαΐου θα πραγματοποιήσει προβολές ρωσικών κινηματογραφικών ταινιών με θέμα τον πόλεμο με υπότιτλους στα ελληνικά. Το προγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί αργότερα.
Οι εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενότητας. Καλούμε στις εκδηλώσεις μας όχι μόνο Ρώσους συμπατριώτες αλλά και πολίτες της Κύπρου και όλων των αδελφικών λαών και επισκέπτες από όλο τον κόσμο!
Αναμένεται η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, καθώς και η συμμετοχή κυπριακών μη κυβερνητικών εκδηλώσεων και οργανώσεων νεολαίας, εκπροσώπων του ξένου διπλωματικού σώματος και και πνευματικών ηγετών της Κύπρου.
Οι διοργανωτές των εορταστικών εκδηλώσεων είναι: η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο, το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Κύπρο, η Διοίκηση της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας, οι Δήμοι Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Παραλιμνίου, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ο Σύνδεσμος Ρώσων Επιχειρηματιών στη Κύπρο, το Συντονιστικό Συμβούλιο Ρώσων Συμπατριωτών που διαμένουν στη Κύπρο και ο Σύνδεσμος Φιλίας και Πολιτιστικών Σχέσεων «Ρωσία-Κύπρος», Κύπρο-Ρωσικος Σύνδεσμος Πάφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here