Επιχείρηση στη Λεμεσό για εμπορία προσώπων και σύλληψη 48χρονου 

Χειροπέδες σε 48χρονο από την Κίνα για υπόθεση ενήλικων προσώπων φόρεσε το απόγευμα η Αστυνομία, μετά από επιχείρηση σε ινστιτούτο αισθητικής και μασάζ, στη Λεμεσό, ενώ στο χώρο εντοπίστηκαν έξι αλλοδαπές κοπέλες και τρεις άνδρες, πελάτες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εδώ και περίπου τρεις μήνες, το συγκεκριμένο ινστιτούτο βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις Κυπριακές Αρχές, σε συνεργασία με Κινεζικές Αρχές, κατόπιν πληροφορίας για διεξαγωγή πορνείας και εμπορίας προσώπων.

Σήμερα, μεταξύ των ωρών 09:00 και 16:30, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από μέλη του ΟΠΕ και του Γραφείου Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων  στο συγκεκριμένο ινστιτούτο, όπου εντοπίστηκαν πέντε κοπέλες ασιατικής καταγωγής, 38, 35, 34, 25 και 23 χρόνων,  καθώς και μια 35χρονη από τη Μολδαβία. Επίσης, εντοπίστηκαν δυο Ε/κ, 70 και 35 ετών, καθώς και ένας 35χρονος από τη Βουλγαρία, που βρίσκονταν εκεί ως πελάτες.

Τα μέλη της Αστυνομίας συνέλαβαν τον 48χρονο Κινέζο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, ως τεκμήρια, χρηματικό ποσό 4,268 ευρώ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικές ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις και ένας καταγραφέας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Ο 48χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου για υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της εμπορίας προσώπων, της εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση, την παράνομη παρακράτηση προσωπικών εγγράφων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι έξι κοπέλες που εντοπίστηκαν οδηγήθηκαν για ανάκριση, ενώ αξιολογείται η μαρτυρία των τριών προσώπων που παρουσιάζονται ως πελάτες του ινστιτούτου.

Την υπόθεση διερευνά ο ΟΠΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με το Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων, του Αρχηγείου Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here