Επιμένουν σε ανάκληση της απόφασης για αδειοδότηση ασφαλτικών στο Βασιλικό οι 9 Κοινότητες της περιοχής

Επιμένουν σε ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για αδειοδότηση των ασφαλτικών στη περιοχή Βασιλικού, οι 9 Κοινότητες της περιοχής, οι Κοινοτάρχες των οποίων είχαν το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Ο Υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένες λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως «ακούσαμε από πρώτο χέρι τα θέματα που έθεσαν οι Κοινότητες της περιοχής».

Είναι γεγονός, συνέχισε, ότι στη περιοχή παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα τα οποία οφείλονται σε αστοχίες και πρώτο μας μέλημα είναι να τα αντιμετωπίσουμε, προσθέτοντας ότι παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες σκέψεις για το πως θα κινηθούν οι αρχές μέσα στην αμέσως επόμενη περίοδο.

Ο Υπουργός είπε ότι λύσεις θα δοθούν και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Διαχείρησης των Αποβλήτων και στο ευρύτερο θέμα της λειτουργίας των διαφόρων μονάδων στη περιοχή, με τον ορισμό ειδικού επιθεωρητή που θα επιλέξουν οι ίδιες οι Κοινότητες, για να πραγματοποιεί ελέγχους στις μονάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και να υπάρχει μια πιο υπεύθυνη διαχείριση και από μέρους των ίδιων των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τα αισθήματα της αγανάκτησης των κατοίκων και απηύθυνε έκκληση προς όλους «να συνεργαστούμε και να συγκεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων και όχι σε αναστάτωση, η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει».

Ο ‘Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου είπε πως ο Υπουργός μετέφερε τις θέσεις της κυβέρνησης για το όλο θέμα και ότι παρουσίασαν τις θέσεις τους και οι Κοινότητες.

Ανέφερε πως ο Υπουργός παρουσίασε κάποια συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είναι πρόθεση, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης, να λάβουν με σκοπό την επίλυση όλων των προβλημάτων.