Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι Λεμεσού 

Με την πανηγυρική είσοδο στην πόλη, του Βασιλικού Ζεύγους «Ρήγας και Ντάμα», αρχίζουν και επίσημα από σήμερα, Τσικνοπέμπτη, οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 18 Φεβρουαρίου με την μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση.

Η πόλη έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της για το εντεκαήμερο του καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους και υπόσχεται ένα «απέραντο πανηγύρι διασκέδασης», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική και κεράσματα μπροστά από το κατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στην οδό Γλάδστωνος, το κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, επίσης στην οδό Γλάδστωνος, καθώς  και στην Τράπεζα Κύπρου, στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Ακολούθως, στις 12.30, οι «Κανταδόροι Λεμεσού» θα τραγουδούν στην πλατεία Σαριπόλου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι Τοπικές Αρχές αλλά και πλήθος κόσμου για να διασκεδάσουν, να τραγουδήσουν και να απολαύσουν τα καθιερωμένα εδέσματα της μέρας.

Το απόγευμα, στις 17.00, η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) «ζωντανεύει» με τους ρυθμούς του καρναβαλιού, το συγκρότημα “Latino Touch” και την ομάδα κρουστών “Batukinio”, ενώ μια ομάδα από ακροβάτες θα προσφέρει θέαμα στο κοινό.

Στις 17.45, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, διοργανώνουν, στο Δημοτικό Μέγαρο, έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2018», με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Στις 18.15, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη φιλαρμονική του Δήμου και τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέτες Λεμεσού, θα κατευθυνθούν εν πομπή προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα εισέλθει πανηγυρικά επάνω στο άρμα του το Βασιλικό ζεύγος.

Το Βασιλικό ζεύγος θα στεφθεί και επίσημα στην εξέδρα που θα στηθεί έξω από το Διοικητήριο και ακολούθως , μαζί με τις Δημοτικές Αρχές, τη Βασιλική οικογένεια, τους Κανταδόρους της ΕΔΟΝ, τη χορωδία “Αρίονες”, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέτες  του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, τις Μαζορέτες Λεμεσού και την ομάδα κρουστών “Batukinio”, θα παρελάσει προς την Πλατεία Ηρώων.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό με τη συμμετοχή του συγκροτήματος “Ritmo Di Carnaval”.

Στο πλαίσιο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, διοργανώνονται οι τρεις καθιερωμένοι υπαίθριοι καρναβαλίστικοι χοροί, ο χορός της Τρίτης (13 Φεβρουαρίου) και ο χορός της Πέμπτης (15 Φεβρουαρίου), που θα πραγματοποιηθούν στις 20:30,  στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, ενώ ο αποχαιρετιστήριος χορός του Καρναβαλιού, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου (21:00), θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του παλιού λιμανιού.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λεμεσού έχει προγραμματίσει καρναβαλίστικο πάρτι για ερωτευμένους, στις 14 Φεβρουαρίου, στο χώρο στάθμευσης Εναερίου, ενώ για πρώτη φορά οργανώνεται Παιδικό Καρναβαλίστικο Πάρτι, μετά την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου, στην πλατεία του παλιού λιμανιού.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από άλλες καινοτομίες που υιοθετήθηκαν μετά από δημόσιες διαβουλεύσεις, όπως η μείωση της διάρκειας της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης με τη μείωση της διαδρομής, η αλλαγή της τοποθεσίας της εξέδρας των επισήμων, νέες μεγάλες σατιρικές κατασκευές αρμάτων κ.α.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here