Ενισχύει τους δεσμούς με την Αγία Πετρούπολη ο Δήμος Λεμεσού 

Συναντήσεις με τοπικές Αρχές και φορείς της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιεί από προχθές αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού και άλλων τοπικών φορέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, όπου επαναβεβαιώθηκε η στενή και αγαστή σχέση και συνεργασία των δυο πόλεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την αμοιβαία βούλησή τους για συνέχιση των δράσεων συνεργασίας στο πλαίσιο του οδικού χάρτη και άλλων συμφωνιών που υπογράφτηκαν, το 2016, εξέφρασαν σε συνάντηση που είχαν χθες στην Αγία Πετρούπολη, ο Δήμαρχος Λεμεσού και ο Αντικυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης.

“Οι συναντήσεις της Αντιπροσωπείας υπό τον Δήμο Λεμεσού στη ρωσική πόλη συνεχίζονται και αποβαίνουν εξαιρετικά παραγωγικές για τη συνέχιση και εμβάθυνση των σχέσεων Λεμεσού – Αγίας Πετρούπολης”, προστίθεται.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έγιναν συναντήσεις με την Επιτροπή Ανάπτυξης Τουρισμού και με το Γραφείο Πληροφοριών Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα τουριστικών και κοινών δράσεων με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτικό, γαμήλιο και καταδυτικό τουρισμό.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αγίας Πετρούπολης, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αμοιβαία ανταλλαγή και τη φιλοξενία μαθητών Αγίας Πετρούπολης- Λεμεσού.

Η αντιπροσωπεία από τη Λεμεσό συναντήθηκε και με στελέχη από το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας Αγίας Πετρούπολης, για προώθηση της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων σε κοινούς τομείς δράσης.

Εξάλλου, στο χθεσινό χαιρετισμό του, κατά τη συνάντηση με τον Αντικυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, ο Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως η σύνδεση των δύο πόλεων έχει ως αφετηρία και βασίζεται στην πολύχρονη Κυπρο-ρωσική φιλία, η οποία με τη σειρά της εδράζεται στις κοινές αρχές και αξίες των δύο λαών μας.

“Η Λεμεσός είναι μια ξεχωριστή περίπτωση πόλης, όπου η κυπρορωσική φιλία βρίσκει την ιδανική έκφραση της, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι και Ρωσόφωνοι φίλοι μας έχουν κάνει τη Λεμεσό τη δεύτερη τους πατρίδα, και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα”, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Υπέδειξε δε πως το ρωσικό στοιχείο έχει καταστεί ένα οργανικό μέρος της κοινωνίας της Λεμεσού, με  πολύτιμη συμβολή στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική της ανάπτυξη, τονίζοντας πως “η Λεμεσός είναι αυτή που είναι σήμερα και εξαιτίας του πλούτου και της ποικιλίας της σύνθεσης των κατοίκων της”.

Ο Δήμος Λεμεσού, συνέχισε, είναι αφοσιωμένος στην ενδυνάμωση των κυπρορωσικών δεσμών, μέσα από πολλές και διάφορες δράσεις, όπως η στενή σχέση με την Αγία Πετρούπολη, με την οποίαν υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας πριν από πέντε χρόνια.

Ο κ. Νικολαϊδης είπε ακόμη πως οι αρχές των πόλεων έχουν τη μεγάλη ευθύνη να διαμορφώσουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες αξιοποίησης των νέων δεδομένων, ώστε οι τελικοί αποδέκτες, οι δημότες, να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε ότι αφορά στην ποιότητα της ζωής τους.

“Σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμμάχους και φίλους, με τους οποίους να ανταλλάσσουμε εμπειρίες, τεχνογνωσία, ιδέες και εισηγήσεις”, ανέφερε και συμπλήρωσε “ως Λεμεσός θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που έχουμε ως εταίρο μια πόλη όπως την Αγία Πετρούπολη, με τεράστιο εύρος και βάθος γνώσεων και εμπειριών”.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συνεργασία των δυο πόλεων θα συνεχιστεί και θα γίνεται ολοένα και πιο παραγωγική, ο Δήμαρχος Λεμεσού προσκάλεσε τις τοπικές αρχές της Αγίας Πετρούπολης στη Λεμεσό, το 2018, “για να μας δοθεί η ευκαιρία να ανταποδώσουμε την πολύ γενναιόδωρη φιλοξενία σας και να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας”.