ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ενιαία ανάπτυξη στο παλιό τσιμεντοποιείο της Μονής

Με στόχο να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα για σκοπούς αναψυχής στην Κύπρο προσφέροντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η CCC Real Estate Company Ltd προωθεί ενιαία ανάπτυξη στην περιοχή όπου προγενέστερα βρισκόταν το παλιό τσιμεντοποιείο της Μονής.

 Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη του έργου που ετοιμάστηκε από την ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική στο προτεινόμενο έργο θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων:

– Οικιστικά συγκροτήματα και  διαμερίσματα 305.962  τμ.

– Ιατρικό κέντρο, 6.000  τμ.

– Εκπαιδευτικό κέντρο 7.500 τμ.

– Ξενοδοχειακή μονάδα, 9.250 τμ.

– Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης  8.000 τμ.

– Δίκτυο υποδομής και υπηρεσιών περιλαμβανομένης της ανάπτυξης εσωτερικού οδικού δικτύου

Σκοπός του έργου
Στόχος του έργου είναι η να ενισχύσει σημαντικά τον τομέα του τουρισμού με την δημιουργία νέων υποδομών, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που έχουν ως σκοπό να καταστήσουν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας.

Την ίδια ώρα, ανάμεσα στους στόχους της ενιαίας ανάπτυξης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής αγοράς στον τομέα των ακινήτων με την δημιουργία εκατοντάδων σπιτιών και διαμερισμάτων.

Παράλληλα, με τις επιμέρους εγκαταστάσεις του ιατρικού κέντρου θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του τομέα της υγείας τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο ανοίγοντας έτσι ορίζοντες για ανάπτυξη της χώρας στο τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Επίσης, η δημιουργία ερευνητικού κέντρου και εκπαιδευτικού ινστιτούτου στοχεύουν στην ανάπτυξη της έρευνας , καινοτομίας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων το έργο στοχεύει στη διαμόρφωση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς με την δημιουργία του έργου η κοίτη του χείμαρρου θα αναδειχθεί ευνοώντας την πλήθυνση των ειδών χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Επίσης, θα υπάρχει διαμόρφωση της παρούσας υποβαθμισμένης περιοχής του παλαιού λατομείου βελτιώνοντας την ολική εικόνα της περιοχής.

Δείτε τα σχέδια ανάπτυξης στο Reporter.com.cy

Πηγή: Reporter.com.cy/ Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Μιχαήλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here