ΛΕΜΕΣΟΣ: 2 κιλά και 800 γραμμάρια το εγκατελειμμένο αγοράκι και χαίρει άκρας υγείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού για να διευκρινιστούν οι συνθήκες εγκατάλειψης νεογνού έξω από το παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Σωτηριάδη λαμβάνονται καταθέσεις σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το πρόσωπο το όποιο εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι.

Όπως ανέφερε 45 λεπτά μετά τη μια το μεσημέρι η αστυνομία δέχθηκε κλήση για τον εντοπισμό νεογνού σε καρέκλα πίσω από το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού. Το αγοράκι που φαίνεται να γεννήθηκε λίγη ώρα πριν εγκαταλειφθεί σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ήταν τυλιγμένο σε πετσέτα και τοποθετημένο σε καρέκλα έξω από το γραφείο των νοσηλευτών του ασθενοφόρου.

Το νεογνό εντόπισε νοσηλευτής ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τοποθετήθηκε στην θερμοκοιτίδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης πρόκειται για αγοράκι το οποίο ζυγίζει 2 κιλά και 800 γραμμάρια, χαίρει άκρας υγείας και είναι ολοκληρωμένης κύησης.

Το νεογνό γεννήθηκε κάτω από πρόχειρες συνθήκες όπως δήλωσε και αυτό είναι αντικείμενο έρευνας.

Τα ποινικά αδικήματα που διερευνούν είναι η εγκατάλειψη βρέφους- παιδιού χωρίς φροντίδα και η απόκρυψη τοκετού.