“Δεν καταθέτει τα όπλα” ο Αντρέας-Προσφυγή στο Ανώτατο

Δεν “καταθέτει τα όπλα” ο τέως Βουλευτής του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε σχέση με την επίμαχη βουλευτική έδρα στη Λεμεσό, την οποία κατέχει ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος. 
Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης έχει καταθέσει εκ νέου προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς, σύμφωνα με τους νομικούς που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση Μιχαηλίδη, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή, λειτουργεί με αναδρομική ισχύ σε μια εκλογική διαδικασία η οποία έγινε και ολοκληρώθηκε.
Ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε στο Sigmalive ότι στόχος δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να δικαιωθούν εκ νέου στην προσφυγή τους. Τόνισε, μάλιστα, ότι για τον ίδιο η πιο δίκαιη και αντικειμενική λύση που θα έπρεπε να είχε υιοθετηθεί από τη Βουλή είναι η αναπληρωματική εκλογική αναμέτρηση για τη θέση Βουλευτή Λεμεσού, μιας και ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει και ψηφίζει για Βουλευτές και όχι η Βουλή, όπως ανέφερε.
Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα αυτό ξεκίνησε μετά από προσφυγή του Ανδρέα Μιχαηλίδη στο Ανώτατο. Μια προσφυγή η οποία κερδήθηκε, με το Ανώτατο ωστόσο να μην καθορίζει ξεκάθαρη λύση για το ζήτημα αυτό. Η Βουλή προχώρησε τον περασμένο Ιούλιο σε μια λύση σύμφωνα με την οποία κατ΄ εξαίρεση η βουλευτική έδρα θα παρέμενε στον Βουλευτή που την κατείχε, δηλαδή τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Συγκεκριμένα, ο νόμος προνοεί ότι η βουλευτική έδρα θα κατοχυρωνόταν στο κόμμα και τον υποψήφιο που την κέρδισε κατά την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδίκαση της προσφυγής από το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς σε περίπτωση που δικαιωθεί εκ νέου ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, τότε θα έχουμε “άδειασμα” τόσο της απόφασης της Βουλής όσο και της νομικής συμβουλής που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας στο εν λόγω ζήτημα.
Πηγή: Sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here