Δήμαρχος Λεμεσού: Στόχος κανένας άστεγος στο Δήμο μας

Το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Προσωρινής Φροντίδας Αστέγων, απασχόλησε σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, με τη διεύθυνση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως στόχος είναι να μην υπάρχουν καθόλου άστεγοι στην Λεμεσό.
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως κατά την σημερινή σύσκεψη τέθηκαν ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών λεπτομέρειες γύρω από τους σχεδιασμούς του Δήμου για ανέγερση Κέντρου Προσωρινής Φροντίδας Αστέγων.
Απώτερος στόχος της όλης προσπάθειας, δήλωσε, “είναι να μην μείνει εκτεθειμένος στο δρόμο κανένας συμπολίτης μας” και πρόσθεσε ότι το θέμα θα προωθηθεί στην αρμόδια Υπουργό και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημείωσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από το όλο θέμα δεν μπορούν επί του παρόντος να αναφερθούν, καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο αρχικό τους στάδιο.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος έχει ανακοινώσει πως το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων θα λειτουργήσει στο Κτιριακό Συγκρότημα “Άγιος Παντελεήμονας”, το οποίο είναι δημοτικής κτημοσύνης, και που όταν διαμορφωθεί κατάλληλα θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) για παραμονή μερικών ημερών, μέχρι να βρεθούν μόνιμοι χώροι στέγασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here