Για άλλες 6 μέρες υπό κράτηση ο Μούζος

Δεν έφερε ένσταση για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, για άλλες έξι μέρες, ο δικηγόρος του 38χρονου Ηλία Μούζου, σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά των δυο αστυνομικών, που σημειώθηκε στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα, καθώς και για δυο συνδεόμενες υποθέσεις.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού φρουρούμενος από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ εισήλθε στην αίθουσα μέσω της εσωτερικά ελεγχόμενης εισόδου, που συνδέεται με τα κρατητήρια του δικαστηρίου.

Ο ανακριτής της υπόθεσης επανέλαβε τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του Ηλία Μούζου, σε σχέση με αδικήματα που  διαπράχθηκαν το βράδυ της 5ης Μαΐου καθώς και στις 22 Ιανουαρίου, όπου φέρεται να απήγαγε, να κτύπησε και να απείλησε 27χρονο και ακολούθως, στις 19 Φεβρουαρίου, να πυροβόλησε εναντίον της οικίας του.

Πέραν του πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών που εντοπίστηκαν μετά από υποδείξεις του υπόπτου, σε απόκρημνη περιοχή στο χωριό Άγιος Μάμας, εντοπίστηκαν σε έρευνες στην οικία και τα οχήματα του, ένα κυνηγετικό όπλο (δοκό), φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν 115 καταθέσεις και απομένει η λήψη άλλων 55 καταθέσεων, έγιναν έξι έρευνες και θα γίνουν άλλες δυο, ενώ εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και αναμένεται η ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια καθώς και η αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τραπεζικών λογαριασμών, τόσο του 38χρονου, όσο και των υπόλοιπων προσώπων που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη είχε ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης, για άλλες οκτώ μέρες, του 31χρονου Ε/κ και του 35χρονου Βούλγαρου, που φέρεται να βρίσκονταν με τον Μούζο στο όχημα ενοικιάσεως, από όπου ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί, ενώ για άλλες οκτώ μέρες είχε ανανεωθεί και το διάταγμα κράτησης της 33χρονης από τη Σλοβακία, στο όνομα της οποίας ήταν ενοικιασμένο το όχημα και το οποίο είχε δανείσει στον 31χρονο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here