Βροχερό το κλίμα και για σήμερα – Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Η ασθενής χαµηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από την Τρίτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό ή και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα νότια το απόγευµα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη αλλά αρχικά, στα νότια και τα ανατολικά, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ, και αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά, το εσωτερικό ή και τα ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο κατά το διήµερο για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here