Απίστευτο περιστατικό: Ασθενοφόρο έκανε βόλτες στη Λεμεσό μεταφέροντας καρδιοπαθή

Απίστευτο περιστατικό με ασθενοφόρο, το οποίο έκανε βόλτες με ασθενή 75 ετών στη Λεμεσό, αντί να τον μεταφέρει άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, η σύζυγος του 75χρονου κάλεσε ασθενοφόρο να παραλάβει τον άντρα της μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Ο ο 75χρονος είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό με καρδιακά προβλήματα και πρόσφατα έκανε καθετηριασμό.
Το ασθενοφόρο μετέβη στην οικία και παρέλαβε τον ασθενή, αλλά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, άλλαξε πορεία για να κάνει στάση στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, έτσι ώστε να αποβιβαστεί νοσηλευτής που τελείωνε η βάρδια του.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης.
Το αποτέλεσμα ήταν να καταφθάσει στο Γενικό Νοσοκομείο η σύζυγος και η κόρη του ασθενούς και ο ασθενής να είναι άφαντος, μιας και το ασθενοφόρο έκοβε βόλτες. Έφτασε στο Νοσοκομείο 20 τουλάχιστον λεπτά μετά από τη σύζυγο και την κόρη.
Μάταια έψαχναν να δουν τι έγινε με τον 75χρονο, καθώς δεν ήταν ούτε στις Πρώτες Βοήθειες ούτε στα σταθμευμένα ασθενοφόρα.
Να αναφέρουμε ότι μέχρι να φτάσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο 75χρονος είχε ήδη συνέλθει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό επιβεβαίωσε και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας μετά από σχετική έρευνα.
Χαρακτήρισε ως μεμονωμένο το περιστατικό αυτό και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ποινές και κυρώσεις.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του νοσηλευτή που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο ίδιος έκρινε ότι ήταν σταθερή η κατάσταση της υγείας του 75χρονου και ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του, και απολογήθηκε.
Το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ότι δεν επιτρέπεται μια τέτοια πρακτική και δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε ο οδηγός του ασθενοφόρου ούτε και ο νοσηλευτής να κρίνουν για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, έστω και αν οι συγκεκριμένοι ήταν και ειδικά εκπαιδευμένοι, με δυο χρόνια εκπαίδευσης στο ζήτημα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here