Αρχίζουν στη Λεμεσό οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό!

Πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι φετινές εκδηλώσεις του δήμου Λεμεσού για το τριήμερο του Κατακλυσμού οι οποίες αρχίζουν σήμερα και κορυφώνονται τη Δευτέρα. Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχωρίζει η εμποροπανήγυρης με κυπριακά και άλλα παραδοσιακά είδη στην περιοχή της επίχωσης όπως επίσης και η παραδοσιακή «βόλτα με τον πάμπορο».  Οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται και φέτος στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Το τριήμερο, σήμερα δηλαδή, αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιείται στον ανατολικό χώρο στάθμευση της επίχωσης η εμποροπανήγυρης με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (επίχωση).

Απόψε, στην αποβάθρα, έναντι του καφέ BLUE, ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών παρουσιάζει πρόγραμμα με χορούς από τη Θεσσαλία και στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ζήδρος» Πολεμιδιών παρουσιάζει κυπριακούς χορούς και τσιαττιστά.

Πλούσιο είναι και το αυριανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.  Στις 8.00μ.μ. θα παρουσιαστεί το θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης Φούρναρής και Ψήστης Λουκουμάδων» από τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.

Παράλληλα, στις 8:30μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Αφιερώματα» από τους  Κώστα Μακεδόνα και την Γιώτα Νέγκα με 8μελή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

Εξάλλου αύριο και τη Δευτέρα, το σκάφος SALONE της εταιρείας Relax Cruises  θα βολτάρει ανοικτά της Λεμεσού προσφέροντας την ευκαιρία στους πολίτες να δουν την  πόλη από τη θάλασσα και να θυμηθουν τον παλιό «Πάμπορο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Λεμεσού, οι ώρες αναχώρησης είναι: 18:00μ.μ. / 19:00μ.μ. / 20:00μ.μ. / 21:00μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες: €5, Παιδιά (μέχρι 12 χρονών) €2 Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωνικά ιδρύματα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται  το βράδυ της Δευτέρας. Στις 8.30μ.μ. ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού Διόνυσος, το Μουσικό Σχήμα Αντάμα, Παραδοσιακοί Ποιητάρηδες και μουσικοί και ο καταξιωμένος ερμη-νευτής Μιχάλης Ττερλικκάς παρουσιάζουν την παράσταση «ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ». Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, τσιαττιστά και ευτράπελα τραγούδια βασισμένα στο έθιμο του Κατακλυσμού.

Από τις 8.00μ.μ.-11.00μ.μ. το House of Science (Σπίτι της Επιστήμης) και ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά βραδιά αστρονομίας στη γραφική αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, παρακολούθηση μέσω τηλεσκοπίων των ουράνιων σωμάτων Σελήνης, Δία και Αφροδίτης, γνωριμία με τους αστερισμούς του νυχτερινού ουρανού και συζήτηση θεμάτων αστρονομίας μέσω ολιγόλεπτων παρουσιάσεων.