Αρχίζει στη Λεμεσό ο Παγκόσμιος τελικός του ClimateLaunchpad 2017 

Με τη συμμετοχή 105 νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) από 35 χώρες, αρχίζει σήμερα, στη Λεμεσό, ο τελικός του μεγαλύτερου διαγωνισμού ιδεών πράσινης τεχνολογίας παγκοσμίως, ClimateLaunchpad 2017.

Η διήμερη εκδήλωση, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, όπου αναμένεται να δώσουν το παρών τους πέραν των 400 ατόμων από τον επιχειρηματικό, επενδυτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Φέτος, περισσότερα από 1000 start-ups υπέβαλαν τις ιδέες τους και πέρασαν από τα στάδια της αξιολόγησης, των bootcamps και του Εθνικού Τελικού που πραγματοποιήθηκε σε κάθε χώρα ξεχωριστά, όπου επιλέχθηκαν οι κορυφαίες ιδέες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Τελικό.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η ‘Growgreen’, μια ομάδα μαθητών η οποία παρασκευάζει λίπασμα από χρησιμοποιημένο καφέ σε μορφή γλάστρας, η ‘Εchofixer’  που κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα απορρόφησης ήχων από ανακυκλωμένο χαρτί και η ‘Be Right Bag’, η οποία παράγει τσάντες από χρησιμοποιημένο χαρτί, εμποτισμένες με σπόρους που μπορούν να φυτευτούν.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, να γνωρίσουν από κοντά την επόμενη γενιά επιτυχημένων start-ups από όλο τον κόσμο και να εμπνευστούν από φρέσκιες, καινοτόμες ιδέες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός, όπου τα 105 start-ups θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή με στόχο να κερδίσουν μια από τις 15 θέσεις στον τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, 18 Οκτωβρίου.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν στον Παγκόσμιο Τελικό θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων start-ups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Η καλύτερη ιδέα θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Επιπρόσθετα, οι start-ups  θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως για παράδειγμα τις αστικές αειφόρες μεταλλάξεις, την αειφόρο χρήση γης, την αειφόρο παραγωγή και τις περιβαλλοντικές μετρήσεις και χρηματοδότηση.

Η διήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένα εργαστήρια, ομιλίες από επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, ειδικούς στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και networking sessions.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here