Από Θεσσαλονίκη τα 64 kg κάνναβης – Καταζητείται ιδιοκτήτης εταιρείας

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, για τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στη Λεμεσό.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα 64 κιλά κάνναβης είχαν φτάσει χθες από τη Θεσσαλονίκη στο Λιμάνι Λεμεσού, είχαν εκτελωνιστεί και μεταφέρθηκαν στην αποθήκη στη Λινόπετρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΥΚΑΝ, τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί σε ένα παιχνίδι κερματοδέκτη με γάντζο και συγκεκριμένα στη βάση του, καλά κρυμμένα και ειδικά σφραγισμένα, ώστε να μην μυρίζουν ούτε να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε, η Κύπρος δεν ήταν ένας ενδιάμεσος σταθμός για τα 64 κιλά κάνναβης αλλά προορίζονταν για την αγορά της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός 54χρονου, καταζητεί τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, 53 χρόνων από την Ελλάδα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην βρίσκεται στην Κύπρο, αφού η βάση της εταιρείας δεν είναι στο νησί.

Εν τω μεταξύ ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 54χρονος Ελλαδίτης, που συνελήφθη χθες μετά τον εντοπισμό περίπου 64 κιλών κάνναβης, σε αποθήκες που βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου.

Η ΥΚΑΝ είχε θέσει υπό παρακολούθηση το χώρο, μετά από σχετική πληροφορία και στη βάση δικαστικού εντάλματος έρευνας, εντόπισαν τα ναρκωτικά κρυμμένα στην αποθήκη, στην παρουσία και του 54χρονου.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχεται την κατοχή των ναρκωτικών και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε μια προσπάθεια εξακρίβωση της προέλευσης των ναρκωτικών, των αποστολέων αλλά κι εάν ο 54χρονος ήταν ή όχι ο τελικός παραλήπτης.