Αποφυλακίζεται η Έφη Ηροδότου με προεδρική χάρη

Κατά ένα τέταρτο μειώνεται η ποινή εκατοντάδων κρατουμένων στις κεντρικές φυλακές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το… δώρο της απομείωσης του χρόνου κάθειρξης θα λάβουν περίπου 640 κρατούμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΣΙΓΜΑ, μη δικαιούχοι της προεδρικής χάρης είναι οι ισοβίτες και άτομα που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων.

Περισσότεροι από 50 κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν αμέσως. Ανάμεσά τους και η μητέρα της μέχρι πρότινως υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενης Έφης Ηροδότου, Νίτσα Ηροδότου, η οποία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 9 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου.

Η Νίτσα Ηροδότου θα αποφυλακιζόταν τον Απρίλιο.

Η κόρη της, Έφη, αναμένεται να αποφυλακιστεί γύρω στις 20 Μαρτίου, αντί στις 16 Αυγούστου του 2018.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πατέρας της Έφης, Ηρόδοτος Ηροδότου, ο οποίος καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 18 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου.

Σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ, από τους έξι καταδικασθέντες για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, μόνο ένας παραμένει στις φυλακές, αφού οι άλλοι είτε αποφυλακίστηκαν είτε εκτίουν την ποινή τους στο σπίτι τους. Στις φυλακές παραμένει ο Ορέστης Βασιλείου, παρά τη μείωση της ποινής που θα έχει τώρα με τη γενική προεδρική χάρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here