Αποκαλύψεις Ροζίτας στο Δικαστήριο: Θα βρεθούν κι άλλοι εδώ

Σέρνει κι άλλους στα Δικαστήρια ως φαίνεται η φερόμενη «εγκέφαλος» του πολύκροτου σκανδάλου των ερευνητικών προγραμμάτων, Ροζίτα Παυλίδου. Η εν λόγω, τελεί υπό κράτηση από την 1η του μήνα αφού φαίνεται ως ύποπτη για εμπλοκή αυτή αλλά και μέλη της οικογένειάς της, για εμπλοκή σε σκάνδαλο που αφορά 23 συνολικά ερευνητικά προγράμματα.

Τα περισσότερα από αυτά είναι του ΤΕΠΑΚ, ενώ μερικά εταίρος υπήρξε και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μόλις χθες, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δυο Ανώτερους Λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου και έναν ερευνητικό εξωτερικό του συνεργάτη.

Σήμερα Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού εμφανίστηκαν και οι δεκατέσσερις συνολικά συλληφθέντες για έκδοση διαταγμάτων κράτησης και ανανέωση υφιστάμενων διαταγμάτων.

Τέσσερα πρόσωπα από τους έντεκα που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή (01/09) τέθηκαν υπό εξαήμερη κράτηση. Τα υπόλοιπα δέκα πρόσωπα (μαζί τους και οι τρεις συλληφθέντες της Παρασκευής 08/09) τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

Η Ροζίτα Παυλίδου, μέσω του δικηγόρου της, εξέφρασε την πρόθεση, όπως παραθέσει εμπεριστατωμένη κατάθεση, μέσω της οποίας, θα βρεθούν σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου της «κι άλλα άτομα που σήμερα δεν είναι εδώ».

Κατά την σημερινή διαδικασία, αναγνώστηκε το πολυσέλιδο κατηγορητήριο μέσω του οποίου ο ανακριτής της Αστυνομίας ζητούσε από το Δικαστήριο την έκδοση και ανανέωση διαταγμάτων κράτησης και επεξηγήθηκε ακόμη η εμπλοκή των 3 νέων μελών στην υπόθεση.

Πηγή: Sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here