Ανατροπή θαλάσσιου σκάφους στη Λεμεσό-Τραυματίστηκε γυναίκα (Φωτος)

Στη διάσωση τραυματισμένης γυναίκας προχώρησαν ναυαγοσώστες στη θαλάσσια περιοχής της Λεμεσού, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιστατικό.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

Όπως πληροφορηθήκαμε ως Ε.Ν.Ο.Λ από τον υπεύθυνο της Ναυαγοσωστικής μονάδας Λεμεσού, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις χρειάστηκε προχθές το Σάββατο, 23/6, να επέμβουν οι Ναυαγοσώστες μας των σημείων ΛΕΜ 17 (lady’s smile) και ΛΕΜ 22 (Columbia).

3 από τις 4 επεμβάσεις σημειώθηκαν εις το σημείο ΛΕΜ 17, περιοχή Ladys smile, και αφορούσαν ναυταθλούμενους windsurfer, οι οποίοι λόγο ισχυρών ανέμων και ρευμάτων που επικρατούσαν και λόγω μικρής εμπειρίας που είχαν οι Windsurfer που απομακρύνθηκαν από την ακτή και αδυνατούσαν να επιστρέψουν, οι Ναυαγοσώστες μας έδρασαν γρήγορα, ρυμουλκώντας τους με Ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέροντάς τους με τον εξοπλισμό τους εις την στεριά με ασφάλεια.

Η 4η επέμβαση των Ναυαγοσωστών μας σημειώθηκε εις το σημείο ΛΕΜ 22 (Columbia) και αφορούσε, επίσης, ναυταθλουμενους που χειρίζονταν μικρό ιστιοφόρο σκάφος, τύπου καταμαράν, το οποίο ανετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό γυναίκας που επέβαινε στο σκάφος.

Η γυναίκα έφερε βαθύ κόψιμο στο χέρι και έγκαυμα πρώτου βαθμού στον μηρό, λόγω τριβής κατά την διάρκεια της ανατροπής του σκάφους.

Οι Ναυαγοσώστες μας του σημείου ΛΕΜ 22, μαζί με τη συνδρομή μελών των τοπικών θαλάσσιων σπορ, έδρασαν άμεσα περισυλλέγοντας και μεταφέροντας τους ναυταθλούμενους, αλλά και το σκάφος τους, εις την στεριά με ασφάλεια.

Στην κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες (περιορισμός της αιμορραγίας και επίδεση τραύματος) από τους Ναυαγοσώστες και στην συνέχεια μετέβη εις το νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη.

Συγχαρητήρια στα μέλη μας, επίσης στα μέλη των θαλάσσιων σπορ για την διαχρονική υποστήριξη και άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας!

.

.

.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here