Αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι ωρομίσθιοι του Νοσοκομείου Λεμεσού 

Διορία μιας εβδομάδας δίνουν, στο Υπουργείο Υγείας, οι συντεχνίες του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το οποίο ανέστειλε τη σημερινή 12ωρη απεργία του, μετά από Γενική Συνέλευση του, που εξέτασε σχετική πρόταση.

Σε κοινή ανακοίνωση Υπουργείου και συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, αναφέρεται πως το θέμα απασχόλησε συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις κενές θέσεις εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και στα προβλήματα που δημιουργούνται με τη χρονοβόρα διαδικασία στην πλήρωση των κενών θέσεων, η οποία επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται, αποφασίστηκε όπως γίνουν διαδικασίες/επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η πλήρωση των κενών θέσεων, ενώ συμφωνήθηκε να γίνουν ενέργειες με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των τμημάτων για άμεση πλήρωση των αντικαταστάσεων.

Το Υπουργείο ενημέρωσε δε για την πρόθεσή του να επανεξετάσει το θέμα της ιατρικής σύστασης για ελαφριά εργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσει η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων ενόψει και των θερινών διακοπών, ώστε να παραχωρηθούν στο προσωπικό οι καλοκαιρινές άδειες χωρίς να επηρεάζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Κατά τη συνάντηση, παραδόθηκε στις συντεχνίες σημείωμα του Υπουργού Υγείας, ώστε να προχωρήσει η άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων της συνάντησης της περασμένης εβδομάδας.

Καταληκτικά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα για ενημέρωση για την εξέλιξη των δρομολογούμενων ενεργειών, ώστε να διασφαλισθεί η υλοποίηση των πιο πάνω.

Μετά και τα συμφωνηθέντα της σημερινής συνάντησης, οι συντεχνίες του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού προχώρησαν σε αναστολή των απεργιακών μέτρων, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους εντός μιας εβδομάδας, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.

Το πρωί, οι απεργοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο των Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού, ζητώντας άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here