Αισθητή πτώση θερμοκρασίας από αύριο – Δείτε αναλυτικά

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αύριο και χιόνια ή χιονόνερο από απόψε στα ορεινά, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία με τον Λειτουργό Α, Μιχάλη Μούσκο να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι τα φαινόμενα κακοκαιρίας που πλήττουν την Ελλάδα, δεν θα επηρεάσουν την Κύπρο σε μεγάλο βαθμό.

 

Μόνο αύριο η θερμοκρασία θα πέσει δύο με τρεις βαθμούς κάτω από την μέση τιμή για την εποχή και θα πνέουν δυνατοί άνεμοι στα παράλια και αναμένονται χιόνια σε υψόμετρο πάνω από τα 4.000 πόδια.

Για το υπόλοιπο της ημέρας σήμερα προβλέπονται μεμονωμένες τοπικές βροχές και θερμοκρασίες κοντά στις μέσες τιμές, 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Από τα μεσάνυκτα και μετά, είπε ο κ. Μούσκος, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. «Χιόνια τα ξημερώματα αύριο. Αύριο θα είναι γενικά μια ψυχρή ημέρα με βόρειους ανέμους με θερμοκρασίες κάτω από τις μέσες για την εποχή, κοντά στους 13-14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια», ανέφερε.

Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός προβλέπεται καλός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας χωρίς οποιαδήποτε φαινόμενα, ανέφερε ο κ. Μούσκος.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι αύριο το απόγευµα.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια και ορεινά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργότερα όµως αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σε καταιγίδα πιθανό µεταβλητοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια, τοπικά στα ορεινά.

Αργά το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα ανατολικά, τοπικά στα νότια ή σε καταιγίδα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παραµείνει ο παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Το βράδυ δυνατό να πέσουν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Αργά το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here