ΑΓΙΑ ΦΥΛΑ: Σε ύφεση η πυρκαγιά με αναζωπυρώσεις – Προστατεύονται οικίες

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή του πεδίου Βολής Αγίας Φύλας και επεκτάθηκε βορειότερα προς την κοινότητα Παλώδιας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν ωστόσο αναζωπυρώσεις και δίνεται έμφαση στην καταστολή των εστιών και προστασία κατοικιών και υποστατικών.

Ήδη οι προσπάθειες πυρόσβεσης απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς σε οικίες, η οποία έφτασε κοντά σε αυλές σε κάποιες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια χαμηλή βλάστηση σε δύσβατες περιοχές.

Από τα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς, τις επίγειες δυνάμεις ενίσχυσαν με ρίψεις νερού και τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και αργότερα ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο από την ΜΑΕΠ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.

Στο έργο πυρόσβεσης συνέδραμαν με έξι στελεχωμένα οχήματα το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, τα κοινοτικά συμβούλια Παλώδιας και Ύψωνα, η Πολιτική Άμυνα, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό για ενίσχυση στην πυρκαγιά και επιφυλακή για προστασία του αστικού ιστού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς και την καταστολή όλων των εστιών και των αναζωπυρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ