Αίθριος ο καιρός σήμερα, σκόνη στην ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες – Δείτε λεπτομέρειες

Η ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήµατα, από απόψε µέχρι και την Παρασκευή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, ενώ σταδιακά, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και σταδιακά, στα προσήνεµα, µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεµα παράλια, θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές, σε αρκετές περιοχές, ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Αργά τη νύκτα, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει γενικά πτώση και στα δυτικά παράλια αισθητή πτώση, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here