Έργα 100 εκατομμυρίων στα σχολεία μας την τελευταία πενταετία, δήλωσε ο ΠτΔ 

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει και ν`αναβαθμίζει τον τομέα της Παιδείας, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στην ενίσχυση της κοινωνίας μας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως την τελευταία πενταετία έγιναν έργα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων του αναβαθμισμένου Λανιτείου Σταδίου, που προηγήθηκε της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του έργου ανάπλασης των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως, “όραμα της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία είναι η διαμόρφωση πολιτών, οι οποίοι, πέραν από γνώσεις και δεξιότητες, να διαθέτουν ήθος, ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ιστορική ταυτότητα και να είναι ικανοί να συμβάλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος”.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια προσπάθεια για συνολικό εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με την εφαρμογή στοχευμένων εκπαιδευτικών πολιτικών και την εισαγωγή δεκάδων μεταρρυθμίσεων και καινοτομιών, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση διαχρονικών αδυναμιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στην ενίσχυση των σχολικών μας μονάδων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Λέγοντας πως η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής ήταν στις προτεραιότητές της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως μέσα στην τελευταία πενταετία ολοκληρώθηκαν 17 ανεγέρσεις σχολικών μονάδων, 61 βελτιώσεις, επεκτάσεις και ανακαινίσεις, καθώς και 658 μικρότερης κλίμακας έργα, συνολικής αξίας πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

“Άλλα 37 έργα με προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στα οποία και εννέα νέες σχολικές μονάδες, βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της υλοποίησης”, συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζοντας την ιστορικότητα των Λανιτείων, εξέφρασε την πεποίθηση πως “δύναται να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό, τόσο για την αναβάθμιση της καθημερινής ποιότητας ζωής και εκπαίδευσης των μαθητών όσο και για την ένταξη τους στην πόλη ως σύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα υψηλής ποιότητας”.

Ο προϋπολογισμός του έργου για την ανάπλαση των κτηρίων, συνέχισε, υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει κατεδαφίσεις μέρους των υφιστάμενων κτηρίων και ανέγερση νέων, ανάμεσα στα οποία και αίθουσα πολλαπλής χρήσης, ενώ το υφιστάμενο κτήριο της διοίκησης παραμένει και θα αναβαθμιστεί μετά την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων.

Είπε ακόμη πως το Λανίτειο Αθλητικό Στάδιο, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό στάδιο, θα αποτελεί αφενός ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης και αφετέρου, θα εξυπηρετεί με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, τόσο τον μαθητικό αθλητισμό όσο και τους  υπόλοιπους αθλητικούς φορείς.

“Το έργο της αναβάθμισης του Σταδίου, κόστους μισού εκατομμυρίου ευρώ, περιλαμβάνει την αντικατάσταση ολόκληρης της επιφάνειας του συνθετικού τάπητα στίβου 400 μέτρων και έξι λωρίδων, και την  ανακατασκευή της υποδομής των αθλημάτων κλασσικού αθλητισμού”, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι με αυτές τις αναβαθμίσεις, το Λανίτειο Στάδιο πληροί πλέον τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού για γήπεδα κατηγορίας 2 και είναι σήμερα πιστοποιημένο για τη διεξαγωγή Παγκύπριων  Μαθητικών Αγώνων Στίβου.

Ευχαριστώντας τις διευθύνσεις, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Λανιτείων Σχολείων, για το έργο που επιτελούν, τους οργανωμένους γονείς για τη στήριξή τους και τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως ” θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να αναβαθμίζουμε τον τομέα της Παιδείας, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένοι στην ενίσχυση της κοινωνίας μας”.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, ανέφερε πως η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο καθώς εγκαινιάζεται ένα από τα ιστορικότερα στάδια της Λεμεσού και θεμελιώνεται η ανάπλαση του μεγαλύτερου εκπαιδευτηρίου, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη νεολαία και τους πολίτες της πόλης για δυο αιώνες.

Συγκεκριμένα, για την αναβάθμιση του Λανιτείου Σταδίου, ο κ.Έλληνας είπε πως μέσα από την αναβάθμιση, που περιλαμβάνει αντικατάσταση του ταρτάν, δημιουργία γυμναστηρίων, αποδυτηρίων, ιατρείου,  χώρου φυσιοθεραπείας, αναβάθμιση κερκίδων και περιβάλλοντα χώρου, “προσβλέπουμε πως θα μετατρέψουμε το Λανίτειο Στάδιο, από ένα στάδιο φάντασμα στις συνειδήσεις των πολιτών, σε ένα φιλόξενο πάρκο στο κέντρο της Λεμεσού που θα προσφέρει στους αθλητές, στους μαθητές, στον φίλαθλο κόσμο και τους πολίτες της πόλης μας, ένα κέντρο αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων”.

Για τα έργα ανάπλασης των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, είπε πως η πρώτη φάση ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2018, εκφράζοντας τη φιλοδοξία της Σχολικής Εφορείας, όπως ο χώρος του Λανιτείου αποτελέσει τον πυρήνα της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού της Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here