Το τούνελ που εγκαταλείφθηκε το 1974 βρίσκεται δίπλα μας- Γνωρίζετε που; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Μέχρι να συνέλθουμε από τις απείρου κάλλους φωτογραφίες του Ακάμα, έρχεται ένα εναέριο βίντεο απο τον υδατοφράκτη της Τριμίκλινης να μας καθηλώσει και μέχρι να απολαύσουμε τις ομορφιές των τιρκουάζ νερών της τεχνητής λίμνης μας “κόβουν την ανάσα” ταξιδεύοντας μας στο μεγαλύτερο βάραθρο της Κύπρου 80 μέτρα κάτω απο τη γη.

Ο λόγος όπως πολύ καλά θα καταλάβατε για την ομάδα Cyprus From Air η οποία μας πάει αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους όπου βρίσκεται ένα εγκατελειμμένο τούνελ εδώ και 43 χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές της ομάδας στο Facebook πρόκειται για τούνελ που εγκαταλήφθηκε από το 1974 σε δύσβατη ορεινή περιοχή το οποίο προστατεύει χιλιάδες πανέμορφες νυχτερίδες. Περπατήσαμε, σημειώνουν οι φίλοι της Cyprus From Air, πολλές ώρες και αρκετά χιλιόμετρα μακρια από το φως της ημέρας μέχρι να καταλήξουμε στο τέλος του.
Η αποστολή αποτελεί δράση του Τμήματος Δασών, όπως μας ενημερώνουν, ακολουθώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης τόσο των μελών της αποστολής όσο και των ζώων που συναντήσαμε. Εννοείται ότι η είσοδος σε χώρους σαν αυτούς απαγορεύεται αυστηρά τόσο από την εθνική νομοθεσία όσο και από ευρωπαϊκές οδηγίες και συμβάσεις.

Απολαύστε το μοναδικό αποτέλεσμα…

 . .. . . . ...  . .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here