1000 ΜΠΡΑΒΟ!!! Ο 18χρονος Λεμεσιανός που βρίσκεται στην κορυφή του Κόσμου

Σάββας Μιχαήλ: Παγκόσμια ζώνη WMC στο ‘Toyota Cup’

Αφορμή για τη συνομιλία μας αποτέλεσε ένα άρθρο στο Sigmalive και μια συνομιλία του 18χρονου Λεμεσιανού πρωταθλητή Muay Thai, Σάββα Μιχαήλ, με τον συνάδελφο Στέλιο Δημοσθένους. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και μάθαμε την συγκινητική του ιστορία.

Νέος με ευγένεια και αρχές κάτι που μπορείς να καταλάβεις απο την πρώτη κιόλας κουβέντα μαζί του. Με τα επιτεύγματα του αναμένεις ότι για ένα 18χρονο, που ζει στην εποχή της ταχύτητας των πληροφοριών και του διαδικτύου, ο πληθυντικός ευγενείας θα είναι είδος πολυτελείας.

Παρόλα αυτά σε μερικές μόνο γραμμές και μερικές μόνο απαντήσεις, μιλώντας στο LemesosPress.com, αντιλαμβάνεται κανείς, εύκολα κιόλας, ότι ο Σάββας Μιχαήλ, περί ου ο λόγος, δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή του Muay Thai. Το άθλημα δεν θέλει μόνο δύναμη, δεν θέλει μόνο αυταπάρνηση και σκληρή προπόνηση, θέλει πίστη και χαρακτήρα.

Ο τρόπος που μιλάει για την οικογένειά του και τον πρώην προπονητή του Κυριάκο Χριστοφή που του έδωσε τα πρώτα εφόδια για να μπει στο άθλημα είναι ενδεικτικός της πορείας που αυτό το νέο παιδί θα έχει στον χώρο του Muay Thai. 

Το 18χρονο αυτό παλληκάρι τα διαθέτει όλα και σίγουρα η πορεία του διαγράφεται υπερλαμπρή στον απαιτητικό χώρο του σκληρού αυτού αθλήματος.

Να σημειώθεί ότι μέχρι στιγμής έχει στο βιογραφικό του 107 αγώνες, 106 νίκες, 1 ήττα σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο ενώ έπαιξε 26 αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο και μετρά 25 νίκες. Ο Σάββας Μιχαήλ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Muay Thai στον κόσμο.

Ο Σάββας γεννήθηκε για να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο και θα γίνει.

Σάββας Μιχαήλ, κρατήστε αυτό το όνομα και σίγουρα στο μέλλον θα μας κάνει πολλές φορές να δακρύσουμε απο συγκίνηση για τα επιτεύγματα του και τις επιτυχίες που θα χαρίσει στην Κύπρο μας.

Τι είπε στο SigmaLIVE.com;

Συνέντευξη στον Στέλιο Δημοσθένους

Λίγα λόγια για το πώς άρχισες το Muay Thai και πως κατέληξες στην Ταϊλάνδη;
«Ξεκίνησα το Muay Thai στην Κύπρο στα 6 μου και ξεκίνησα αγώνες στα 7. Στα 11 μου έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Ταϊλάνδη για προπόνηση. Όταν πήγα στο Lumpinee stadium, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ένιωσα δέος και αγάπησαν το άθλημα πάρα πολύ. Από τότε πήρα την απόφαση να ακολουθήσω αυτό το άθλημα. Όταν πήγα πίσω στην Κύπρο είπα στην μητέρα μου ότι μόλις γίνω 18 χρονών θέλω να μετακομίσω στην Ταϊλάνδη. Είναι η χώρα του Muay Thai και είναι σπάνιο να δεις ξένο πρωταθλητή. Στην Κύπρο με έφεραν σε ένα σημείο που δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν άλλο και έπρεπε να έρθω σε επαγγελματικό γυμναστήριο για να μπορέσω να γίνω κάτι σε αυτό το άθλημα. Στην Κύπρο δεν με βοήθησε κανένας. Είναι το σπίτι μου και ευτυχώς που η εταιρεία XM με σπόνσαρε και είναι δίπλα μου από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας.
Όταν ήμουν 15 χρονών έπαιξα ξανά στο Lumpinee stadium και το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε. Με είδαν από το petchyindee gym που είναι το καλύτερο της Ταϊλάνδης και μου είπαν ότι, όταν γίνω 18 να υπογράψω συμβόλαιο κοντά τους. Αυτό το γυμναστήριο είναι όπως να σε παίρνει η Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο».

Ποιο είναι το όνειρο σου στην Ταϊλάνδη και γενικά στο Muay Thai;
«Το όνειρο μου είναι να γίνω lumpinee stadium kai rajadamnern stadium champion που είναι τα μεγαλύτερα στάδια της Ταϊλάνδης. Μόνο 2 ξένοι κατάφεραν να γίνουν πρωταθλητές. Θέλω να γίνω ο καλύτερος fighter του κόσμου στο muay thai στην κατηγορία μου».
Ο τελευταίος σου τίτλος ήταν ο πιο σημαντικός;
«Ο τελευταίος μου τίτλος ήταν ο πιο σημαντικός μέχρι στιγμής γιατί ήταν το κλειδί να μπορών να αγωνίζομαι με τους καλύτερους Ταϊλανδούς».

Ποιος είναι ο επόμενος σου αγώνας;
«Ο επόμενος αγώνας θα είναι ένα τουρνουά στις 3 Νοεμβρίου με τους καλύτερους Ταϊλανδούς στην κατηγορία μου. Τα 59kg και τα 63kg είναι οι πιο δύσκολες κατηγορίες στην Ταϊλάνδη. Κανένας ξένος δεν κατάφερε να είναι πρωταθλητής σε αυτά τα κιλά. Στο τουρνουά στις 3 Νοεμβρίου θα προσπαθήσω να γίνω ο πρώτος ξένος που κερδίζει».

Το βιογραφικό του:
Ερασιτεχνική καριέρα: 107 αγώνες, 106 νίκες, 1 ήττα
3x wmf word champion
3x emc european champion
K1 amateur world champion
Επαγγελματική καριέρα: 26 αγώνες, 25 νίκες, 1 ήττα
2x ISKA european champion
WMC world champion

Πληροφορίες: Sigmalive.com 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here