«Χειρόφρενο» από λεωφορειούχους σε Λεμεσό και Πάφο

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό και κυρίως τους μαθητές αναμένεται σήμερα στην Πάφο και στη Λεμεσό από την επ’ αόριστον απεργία των οδηγών του ΟΣΥΠΑ και της ΕΜΕΛ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις υπόλοιπες επαρχίες.

Οι διαβεβαιώσεις του νέου Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρου Μιχαήλ, ότι το πρωί θα γίνουν οι πληρωμές στις εταιρείες λεωφορείων σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο δεν ικανοποίησαν τις συντεχνίες των εργαζομένων.

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΕΛ πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας αποφάσισε ότι η καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου, είναι ένα μόνο από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οριστική επίλυση τους.

Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία καλωσορίζει τις προσπάθειες, που γίνονται από πλευράς Υπουργείου για εξομάλυνση της κατάστασης, δηλώνει, όμως, ανυπέρβλητη ρευστοτική αδυναμία, να ανταποκριθεί στις χρηματικές της υποχρεώσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ θα συγκεντρωθούν το πρωί στο σταθμό μετεπιβίβασης στο παλιό νοσοκομείο της πόλης.

Έκκληση στις εταιρείες λεωφορείων να αντιληφθούν ότι οι απεργίες δεν ωφελούν και δεν διευκολύνουν την επίλυση του προβλήματος, απηύθυνε

ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, καλώντας τις εταιρείες να προσέλθουν στο διάλογο, ώστε να καταστεί εφικτή η επίλυση του προβλήματος.

Η εταιρεία ΖΗΝΩΝ της Λάρνακας ενημέρωσε το Υπουργείο Μεταφορών ότι δεν θα προβεί σε αναστολή των εργασιών της και ότι προτίθεται να συνεχίσει τη διαβούλευση.

Στις 10:00 το πρωί εκπρόσωποι της εταιρείας θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Μεταφορών στο Υπουργείο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου δήλωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με όλες τις εταιρείες, εκτός από αυτή της Πάφου, από την οποία αναμένεται απάντηση σε σχετική επιστολή για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων.

O ίδιος δήλωσε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με όλες τις εταιρείες, εκτός από αυτή της Πάφου, από την οποία αναμένεται απάντηση σε σχετική επιστολή για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων.

Όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είπε, και κάλεσε τις εταιρείες ΟΣΥΠΑ και ΕΜΕΛ σε διάλογο, χωρίς την πίεση των απεργιακών μέτρων.

Οι απεργίες, τόνισε, δεν ωφελούν και δεν διευκολύνουν την επίλυση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here