Υπό έλεγχο ύστερα από δύο εβδομάδες η φωτιά στην Καλιφόρνια

Ύστερα από μάχη δύο και πλέον εβδομάδων με τις φλόγες, οι Αμερικανοί πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά “Camp fire”, τη φονικότερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 87 ανθρώπους.

 

Οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία έκαψε περίπου 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στο βόρειο τμήμα της “Χρυσής Πολιτείας”, καταστρέφοντας σχεδόν ολοσχερώς τη μικρή πόλη Πάρανταϊς. Στον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες το βράδυ, οι αρχές κάνουν λόγο για 87 νεκρούς, εκ των οποίων οι 54 έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε αυτήν την περιοχή των δυτικών ακτών των ΗΠΑ βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο κατέστησαν δυσκολότερες τις έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινων λειψάνων από τους διασώστες. Συνολικά, 249 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.Πολλοί εξ αυτών θεωρείται ότι δεν γνωρίζουν καν ότι τους αναζητούν οι αρχές.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την 8η Νοεμβρίου, κατέστρεψε σχεδόν 14.000 κατοικίες, 530 εμπορικά καταστήματα και 4.500 άλλα κτίρια, διευκρίνισαν οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας . Χιλιάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Άλλοι τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά, νοτιότερα, με τις φλόγες να φθάνουν στο Μαλιμπού. Αυτή η φωτιά, η επονομαζόμενη “Woolsey fire”, που κατέστρεψε πάνω από 390 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, τέθηκε επίσης υπό πλήρη έλεγχο.

Τα αίτια των δύο πυρκαγιών δεν έχουν καθοριστεί, ωστόσο πυροπαθείς προσέφυγαν στο Σαν Φρανσίσκο κατά του τοπικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas & Electricity (PG&E). Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσαν, η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπίθες σε μια γραμμή υψηλής τάσης της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here