Το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του στις Μαλδίβες (pics)

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που η φράση «θα κοιμηθούμε παρέα με τα ψάρια» δεν σημαίνει πως θα καταλήξουμε όπως οι χαρακτήρες σε μία γκαγκστερική κινηματογραφική ταινία.

Το Conrad Maldives Rangali Island άνοιξε την πρώτη υποβρύχια ξενοδοχειακή κατοικία στον κόσμο.

Περισσότερο από ένα δωμάτιο ή μια σουίτα (στις Μαλδίβες, άλλωστε η πολυτέλεια είναι δεδομένη), η διώροφη βίλα βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 16 πόδια κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό. Το όνομά της είναι «Muraka», που σημαίνει «κοράλλι» στην τοπική γλώσσα.

Εκτός από το κρεβάτι, το ντους και τα άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός δωματίου ξενοδοχείου, το Muraka πάει τα πολυτελή ταξίδια σε άλλο επίπεδο, αφού διαθέτει επίσης ιδιωτικό γυμναστήριο, μπαρ, πισίνα, μαρμάρινα μπάνια, μπανιέρα με θέα στον ωκεανό και το πιο σημαντικό ένα υποβρύχιο υπνοδωμάτιο με απαράμιλλη θέα στο εσωτερικό του ωκεανού.

Ο τελευταίος όροφος, ο οποίος βρίσκεται πάνω από το νερό, διαθέτει μια «βεράντα χαλάρωσης» όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία.

Η τιμή; Μόλις… 50.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, παρόλο που δεν μπορείτε να κλείσετε το Muraka για μονοήμερες διανυκτερεύσεις – είναι προσβάσιμο μόνο μέσω ενός πακέτου τεσσάρων διανυκτερεύσεων, ύψους 200.000 δολαρίων το οποίο περιλαμβάνει έναν προσωπικό σεφ για όλα τα γεύματα και τη χρήση ενός ιδιωτικού σκάφους.

Μπόνους: Αυτοί που κάνουν κράτηση για αυτό το πολυτελές πακέτο έχουν αυτόματο καθεστώς Hilton Diamond.

Το Muraka δεν είναι το πρώτο υποβρύχιο εγχείρημα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο πάντως. Η ιδιοκτησία φιλοξενεί και το Ithaa, ένα υποβρύχιο εστιατόριο πέντε αστέρων.

Το Muraka συνδέεται με το υπόλοιπο θέρετρο – συμπεριλαμβανομένου και του Ithaa – με προβλήτα, σε περίπτωση που θέλετε να αφήσετε την ευτυχισμένη απομόνωση σας και αν συναντήσετε λίγο κόσμο.

Η διαδικασία οικοδόμησης του Muraka θεωρήθηκε ότι σεβάστηκε απόλυτα το περιβάλλον. Τα πάντα χτίστηκαν στη Σιγκαπούρη – στην ξηρά – και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις Μαλδίβες με ειδικό πλοίο.

Η κατοικία κατέβηκε στο νερό και καρφώθηκε στη θέση της με πύργους σκυροδέματος που θα την κρατήσουν από τη μετατόπιση κατά τη διάρκεια μεγάλων κυμάτων ή κατά την διάρκεια της παλίρροιας.

Εάν πάλι δεν είστε έτοιμος να φάτε και να κοιμηθείτε κάτω από τη θάλασσα το Conrad διαθέτει επίσης πολλές πλωτές βίλες, για να ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here