Το ΑΚΕΛ Λεμεσού κοντά στα σχολεία

 Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λεμεσού αποτελούμενη από τον Επαρχιακό Γραμματέα και βουλευτή Γιώργο Τ. Γεωργίου, το βουλευτή Άντρο Καυκαλιά, την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα Ιωάννα Φικάρδου και τη Γραμματέα της ΕΔΟΝ Λεμεσού Ανθούλα Μενελάου, πραγματοποίησαν επισκέψεις στη  Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού και στο Λανίτειο Λύκειο.

 Οι επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του ΑΚΕΛ για τα θέματα παιδείας και έχουν σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που προκύπτουν στα σχολεία.

 Κατά την επίσκεψη στη Β’ Τεχνική Σχολή, διαπιστώθηκαν κενά και ελλείμματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις αφού έχουν μειωθεί δραματικά τα σχετικά κονδύλια. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για εκσυγχρονισμό της ηλεκτρικής εγκατάστασης αφού προκύπτει θέμα ασφάλειας των μαθητών όπως επίσης και η αντισεισμική αναβάθμιση του κτηρίου. Συντήρησης θα πρέπει  να τύχει και η αίθουσα πολλαπλής χρήσης καθότι εισρέει νερό της βροχής στην αίθουσα με αποτέλεσμα εκτός των ζημιών που προκαλούνται να τίθεται και σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών.

 Στο Λανίτειο Λύκειο η συνάντηση έγινε στην παρουσία και εκπροσώπων μαθητών έτσι είχαν την ευκαιρία και οι μαθητές να εκφράσουν με τη σειρά τους κάποιους προβληματισμούς. Σημαντικά ζητήματα που εγέρθηκαν κατά την επίσκεψη στο Λανίτειο Λύκειο, ήταν αυτό της ανάπλασης του σταδίου και της κτηριακής αναβάθμισης του σχολείου, όπως επίσης και της σίτισης των παιδιών, κάτι που στο παρελθόν το Υπουργείο Παιδείας το παρείχε δωρεάν.

 Ως ΑΚΕΛ, θα προβούμε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να διαχειριστεί και να επιλύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here