ΤΕΠΑΚ:Υποδείξεις,”Πιάστο γιο μου”-Αχρείαστα MAC και φαγοπότι

Αδιάληπτα συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις της Αστυνομίας και του ανακριτικού κλιμακίου του ΤΑΕ Λεμεσού για το νέο δαιδαλώδες σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή τελούν υπό 8μερη κράτηση 11 συνολικά άτομα. Για την υπόθεση έχει ληφθεί ήδη μεγάλος αριθμός καταθέσεων από τους ανακριτές ενώ αναμένεται να γίνουν και νέες έρευνες που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συλλήψεων.

Παράλληλα, οι αποκαλύψεις για την φερόμενη ως εγκέφαλο της νέας απάτης, δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα, αφού φαίνεται πως δρούσε με τρόπο που εξυπηρετούσε τόσο και τα δικά της συμφέρονται, όσο και των υπολοίπων.

Τα ερευνητικά προγράμματα

– ENPIRAOP- MED: Σχεδιασμός καλυτέρευσης πρωτοκόλλων επειγόντων καταστάσεων.
– ΜΟΥΣΕΙΑ: Διαχείριση και Προστασία ευπαθών έργων τέχνης σε μουσεία από αέριους ρύπους.
– INTERWASTE
– RESPONSIBLE – MED: Καταγραφή καλών πρακτικών που εφαρμόζουν οι εταιρείες κάθε χώρας αναφορικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη.
– COGIDA: Εταιρική κοινωνική ευθύνη στη Δημόσια Υπηρεσία
– PACKMAN: Το πρόγραμμα αυτό αφορά αγροτικά προϊόντα με αντικείμενο την εύρεση προϊόντων που θα αντιπροσωπεύουν την κάθε ευρωπαική χώρα.
– TEENERGY: Πρόγραμμα που αφορά την ενεργειακή αποδοτικότητα των σχολείων.
– ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Αφορά την ανάπτυξη ευφυούς συστήματος επιτήρησης θαλάσσιου χώρου με εφαρμογή συστοιχιών καμερών και δικτύου αισθητήρων.

– ΘΑΛ-ΧΩΡ: Πρόγραμμα για διασυνοριακή συνεργασία για ανάπτυξη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.
– MEDNET: Αφορά την απλοποίηση των εργασι΄πων εκτελώνισης σε θαλάσσιους λιμένες της Μεσογείου.
– HIDROFLIES: Πρόγραμμα που αφορά ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων υδροπονίας σε θερμοκήπια για ντομάτα και.. μαρούλι!
– THIS IS INN: Δημιουργία λεπτών επιστρωμάτων μεγάλης ανθεκτικότητας.
– H-PARK: Αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής στην πληρωμή χρήσης και διαχείρισης δημοσίων χώρων στάθμευσης.
– LOBBYING: Πρόγραμμα… διαφάνειας στην Κύπρο.
– INNOVAGE: Πρόγραμμα σε Δήμο Γεροσκήπου που αφορά εντοπισμό και μελέτη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα άτομα τρίτης ηλικίας.
– IKTIMED: Το εν λόγω αφορούσε την δημιουργία μηχανισμών καινοτομίας στις εμπλεκόμενες περιοχές μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης και διαδικασιών ηλεκτρονικής προσφοριοδότησης. Η φερόμενη ως εγκέφαλος, είχε απαιτήσει από τον επιστημονικό υπεύθυνο την εργοδότηση του γιου της και της αδελφής της. Χαρακτηριστικά ανέφερε στον επίκουρο καθηγητή: « Πιάστο γιο μου και την αδελφή μου για να βγει η πληρωμή».
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, διαπιστώθηκε μεταξύ των πληρωμών ένα ποσό της τάξης των 16.570 ευρώ πληρώθηκε σε 9 συγκεκριμένα πρόσωπα. Σύμφωνα με μάρτυρα οι πληρωμές έγιναν εν αγνοία του χωρίς τα πρόσωπα αυτά να έχουν κάνει ποτέ εργασία για αυτό το έργο. Υποβλήθηκαν για τον λόγο αυτό, πλαστά έγγραφα στο λογιστήριο του ΤΕΠΑΚ.

– PARA-MARE TOYRISM: Το έργο αυτό αφορά την προβολή και την ψηφιακή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και δημιουργία παρατηρητηρίου τουρισμού σε Κύπρο, Κρήτη και Κω. Εκεί η φερόμενη ως εγκέφαλος ζήτησε την εργοδότηση του γιου της. Για το πρόγραμμα αυτό, εκπονήθηκαν εργασίες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, έγιναν υπερπληρωμές καθώς επίσης και αγορά υπολογιστή MAC, χωρίς να κρίνεται απαραίτητο.
– ΕΡΜΗΣ: Το έργο αυτό αφορούσε βελτίωση προσβασιμότητας ατόμων με πρόβλημα κινητικότητας. Στο έργο αυτό εργοδοτήθηκε ένας εκ των 11 υπόπτων ο οποίος ζήτησε βοήθεια από άλλον ύποπτο για εργασία και εν τέλει πληρώθηκαν περισσότερα για εργασίες. Επίσης, ζήτησαν επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Για το πρόγραμμα αυτό υπήρξε η μαρτυρία των δεκάδων ταξιδιών της Ροζίτας Παυλίδου, φερόμενης ως εγκέφαλο της απάτης.
– PREMAPROL: Το έργο αφορά πρόληψη και περιστολή θαλάσσιας ρύπανσης σε εμπορικούς και τουριστικούς λιμένες.

– LIVEWASTE: Αφορά το εν λόγω πρόγραμμα, συστήματα επεξεργασίας κτηνοτροφικών αποβλήτων στην Κύπρο.  σύμφωνα με την μελέτη των εγγράφων του προγράμματος, δεν εντοπίζονται σε αυτά, οι εργασίες που αναφέρθηκε ότι έγιναν για αυτό το πρόγραμμα.
– PURE: Σχέδιο εξοικονόμησης νερού μέσω της επαναχρησιμοποιήσης επεξεργασμένων αποβλήτων. Επιστημονικός υπεύθυνος, ο οποίος ορίστηκε στο εν λόγω πρόγραμμα δεν είχε ιδέα για το αντικείμενο, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε γραπτή κατάθεση.
– ΑΚΤΗ: Πρόγραμμα διαμόρφωσής της πιλοτικής εφαρμογής σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας ζωής στη Ρόδο και στην Κύπρο. Οι υπογραφές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται πως παρουσιάζουν διαφορές. Επίσης άτομο που αναφέρεται ότι διεκπεραίωσε τις εργασίες, φαίνεται να μην εργάστηκε ποτέ!

Πηγή: Sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here