Στην τελική ευθεία το “σίριαλ” με το δήμο Λεμεσού

Την τελευταία της μάρτυρα παρουσίασε σήμερα στο εκλογοδικείο η Νομική Υπηρεσία, στο πλαίσιο εξέτασης της εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, με το δικαστήριο να ορίζει ημερομηνίες για καταχώρηση γραπτών αγορεύσεων, πριν δώσει την τελική του απόφαση.
Η μάρτυρας που ήταν προεδρεύουσα στο Τμήμα Α` του εκλογικού κέντρου Θέκλειου Γυμνασίου, ανέφερε πως η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς ενστάσεις, κάτι που αμφισβήτησε η πλευρά του αιτητή, υποστηρίζοντας πως έγινε παράλληλη καταμέτρηση ψηφοδελτίων για Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σχολικούς εφόρους, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των κομμάτων να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, είπε η μάρτυρας και κατέθεσε πως σε καμία περίπτωση δεν παραπονέθηκε κανένας εκπρόσωπος κόμματος.
Εξάλλου, ο δικηγόρος του αιτητή διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το φύλλο καταμέτρησης ψήφων για την εκλογή Δημάρχων να συμπληρώθηκε η ώρα 18:25, δηλαδή να ολοκληρώθηκε  η διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων των Δημάρχων μετά από 25 λεπτά που έκλεισαν οι κάλπες.
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν  επίσης τα φύλλα καταμέτρησης ψήφων για τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Σχολικούς Εφόρους, όπου στο πρώτο δεν είχε συμπληρωθεί η ώρα ολοκλήρωσης της διαδικασίας από την προεδρεύουσα.
Ο δικηγόρος του αιτητή υπέδειξε προς το δικαστήριο πως το φύλλο καταμέτρησης ψήφων για τους Δημοτικούς Συμβούλους στάλθηκε από την προεδρεύουσα με φαξ στις 19:32, ενώ μόλις μετά από 13 λεπτά, στις 19:45 δηλαδή, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους Σχολικούς Εφόρους, όπως αναγράφεται στο σχετικό φύλλο καταμέτρησης.
Σε ερώτηση του δικηγόρου του αιτητή εάν αναγνωρίζει διαφάνειες με οδηγίες που παρουσιάστηκαν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια για στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, η μάρτυρας είπε πως δεν θυμάται τις συγκεκριμένες διαφάνειες.
Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε συνολικά 11 μαρτυρίες από προεδρεύοντες σε εκλογικά κέντρα, ενώ ανέφερε στο δικαστήριο πως τελικά δεν θα καλέσει ως μάρτυρα τον τότε Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, τέως Έπαρχο Κυριάκο Τσολάκη.
Το δικαστήριο αποφάσισε όπως η διαδικασία συνεχιστεί με γραπτές αγορεύσεις που θα καταχωρηθούν ενώπιον του ξεχωριστά από όλα τα μέρη και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου από την πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας, στις 2 Νοεμβρίου από πλευράς του αιτητή (Ανδρέα Χρίστου) και στις 9 Νοεμβρίου από πλευράς του δικηγόρου του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη.
Στις 9 Νοεμβρίου οπόταν θα καταχωρηθεί η τελευταία γραπτή αγόρευση, το δικαστήριο αναμένεται ότι θα ορίσει νέα ημερομηνία εφόσον ζητήσει διευκρινήσεις επί των αγορεύσεων.
ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here