Σοβαρή καταγγελία: «Μπούλινγκ» από δασκάλα σε μαθητή

Σοβαρό περιστατικό «μπούλινγκ» από δασκάλα σε μαθητή, έλαβε χώρα χθες σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας, σύμφωνα με καταγγελία. 

Σύμφωνα με καταγγελία η οποία κατέφθασε στο SigmaLive, μαθητής ο οποίος έχει αλλεργία σε συγκεκριμένο υλικό το οποίο υπάρχει στις υποδομές μιας συγκεκριμένης αίθουσας του σχολείου, δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από τη δασκάλα την ώρα του μαθήματος, λόγω του ότι έβηχε συνεχώς.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η δασκάλα αρνήθηκε το γεγονός ότι ο μαθητής υπέφερε από βήχα, κάνοντας λόγο για «υπερβολές στη συμπεριφορά του», την ώρα που οι συμμαθητές του επιβεβαιώνουν το περιστατικό της κρίσης, λόγω αλλεργίας.

Εν συνεχεία, ο γονιός του παιδιού επισκέφθηκε το σχολείο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των δασκάλων, η οποία γινόταν παρουσία της διευθύντριας, και γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει καταγγελία για τη συμπεριφορά της δασκάλας, με τη διευθύντρια να υποστηρίζει τη θέση του.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η δασκάλα έχασε τον έλεγχο κι επιτέθηκε φραστικά και στη διευθύντρια, ενώ άρχισε να φωνάζει, να κλοτσάει καρέκλες και να εκτοξεύει αντικείμενα (βιβλία, ποτήρια κ.λπ), τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι συνάδελφό της. Έτσι, η διευθύντρια αποσύρθηκε από την αίθουσα προκειμένου να κατευναστούν τα πνεύματα.

Σημειώνεται ότι η διεύθυνση του σχολείου φέρεται να είναι ενήμερη από νωρίς για την υγεία του μαθητή, ετοιμάζοντας σχετική αναφορά στο Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ωστόσο, κληθείσα από το SigmaLive να σχολιάσει το περιστατικό, προτίμησε να μην το πράξει, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άμεση συνεννόηση με τον Επιθεωρητή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αφενός το πρόβλημα της υποδομής και αφετέρου το συμβάν με τη δασκάλα.

Τέλος, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχουν κι άλλοι γονείς που έχουν εκφράσει παράπονα για τη συγκεκριμένη δασκάλα, η οποία σήμερα δεν εμφανίστηκε στα καθήκοντά της επικαλούμενη ασθένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here