Σκάνδαλα και σε βυθό – Δύτες ρίχνουν φως – Εγκέφαλος με πλοκάμια

Χωρίς τελειωμό είναι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων. Δεκατρείς μέρες μετά την αποκάλυψή του, που επέφερε μια ντουζίνα και κάτι συλλήψεις, οι αποκαλύψεις φαίνεται να μην τελειώνουν.


Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να δίνουν μια νέα διάσταση στα μέχρι τώρα πεπραγμένα. Ένα από τα 23 συνολικά αμαρτωλά ερευνητικά προγράμματα, φαίνεται να εμπλέκει και την Αρχή Λιμένων.

Οι λειτουργοί που χειρίζονταν τα προγράμματα, κατέθεσαν προσφορές, οι οποίες αφορούσαν εφαρμογή αισθητήρων στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής του Λιμανιού Λεμεσού. Οι αισθητήρες αυτοί αφορούσαν την ποιότητα του νερού, αλλά φαίνεται να μην τοποθετήθηκαν ποτέ. Για τη διερεύνηση θα «επιστρατευτούν» δύτες, οι οποίοι θα επιχειρήσουν ιδίοις όμμασι να εντοπίσουν τους αισθητήρες.

Λιγοστεύουν οι κρατούμενοι – Παραμένουν στο κατηγορητήριο

Περίπου 6 με 7 άτομα θα προσαχθούν ενώπιον Δικαστηρίου αύριο Σάββατο, οπότε και εκπνέει το διάταγμα κράτησης. Ήδη σήμερα Παρασκευή, δεν προσήχθησαν ενώπιον Δικαστηρίου και αφέθηκαν ελεύθερα 5 πρόσωπα.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται, είναι ότι στο παρόν στάδιο υποστηρίζεται μεν η θέση τους ότι είχαν τη μικρότερη συμμετοχή, θα παραμείνουν ωστόσο στο κατηγορητήριο όλοι οι συλληφθέντες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο SigmaLive ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η διερεύνηση θα ολοκληρωθεί, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία για νέα προγράμματα.

Πηγή:  sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here