Σε λευκό κλοιό το Τρόοδος – Η κατάσταση των δρόμων (ΦΩΤΟ)

Τα ολόλευκά του έβαλε το Τρόοδος από χθες νωρίς το πρωί. Και το βράδυ όπως δείχνουν οι κάμερες στα χιονοδρομικά κέντρα κοντά στον Όλυμπο, χιόνιζε με αποτέλεσμα να ντυθεί όλη η περιοχή στα λευκά.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Αργά το απόγευµα και το βράδυ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στους κλιµατολογικούς µέσους όρους. Την Κυριακή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται λίγες τοπικές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, κατά το διήµερο, παραµένοντας κοντά στους κλιµατολογικούς µέσους όρους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η κατάσταση των δρόμων στις 09.05 το πρωί της Παρασκευής είναι:

Δρόμοι ανοικτοί για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Πλατρών – Τροόδους
Επίσης, οι ακόλουθοι δρόμοι παραμένουν ολισθηροί:
Πλατανιών – Καρβουνά
Κακοπετριάς – Προδρόμου

Πεδουλά – Προδρόμου
Προδρόμου – Τροόδους
Προδρόμου – Τροοδίτισσας
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Πεδουλά – Κύκκου
Προδρόμου – Λεμύθου.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την Ενημερωτική Σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την Ενημερωτική Σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here